Duizenden Armeniërs uit heel Europa zijn sinds 08:00 uur op woensdag 7 oktober aan het demonstreren bij het parlement in Brussel.  Ze eisen dat Azerbeidzjan stopt met de bombardementen gericht aan Artsach, ook wel bekend als Nagorno-Karabach, waar de etnische bevolking Armeniërs zijn. 

Duizenden Armeniërs zijn sinds vanochtend bij elkaar gekomen bij het parlement in Brussel om vreedzaam te demonstreren tegen de oorlog die nu plaats vindt in Artsach. In de ochtend van 27 september 2020 begon Azerbeidzjan, gesteund door Turkije, Artsach te bombarderen. Het doel? Het uitroeien van Armeniërs, die de etnische bewoners van Artsach zijn. 

Rusland heeft in de tussentijd een kleine poging gedaan om te bemiddelen tussen Arzerbedjan en Armenië om tot een wapenstilstand te komen. Deze was zonder succes. Hoewel Armenië een wapenstilstand wel ziet zitten en de onafhankelijkheid van Artsach wil erkennen, heeft Azerbeidzjan hier geen oren naar.  Inmiddels heeft Azerbeidzjan de oorlog verlegd van alleen tussen militairen naar het bombarderen van onschuldige burgers. Zo is de hoofdstad Stepanakert platgebombardeerd.

Om een halt toe te roepen aan deze oorlog zijn Armeniers wereldwijd nu op de been gekomen en zijn gaan demonstreren. In Amerika hebben Armeniers bijvoorbeeld het nieuwsgebouwen geblokkeerd en straten in Hollywood versperd. Op deze manier willen ze de media vragen aandacht te besteden aan de toestanden omdat de media wereldwijd nogal stil is hierover. 

Ook in Europa komen Armeniërs bij elkaar. Er zijn verschillende initiatieven opgezet om slachtoffers te helpen daar. Ook zijn er grote groepen Armeniërs vandaag bijeen gekomen in Brussel om te demonstreren bij het parlement. Ze eisen dat Europa ingrijp door Erdegon terug te roepen én te bemiddelen tussen Azerbeidzjan en Armenië om tot een wapenstilstand te komen. Ook hierover berichten vrijwel geen enkele media in Nederland. Als sociale media niet bestond zou je bijna niet kunnen geloven dat er demonstraties zijn in zulke grote getallen.  

Waarom de media zo stil is? Dat is onduidelijk. Wie in ieder geval niet stil zijn, zijn de Armeniërs wereldwijd, die in steeds grotere groepen onafgebroken hier aandacht voor generen. 

Tot hoe laat en wanneer de demonstratie in Brussel duurt is niet bekend. 


Volg ons:

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in