De Nieuwe Sint, die een donkere huidskleur heeft, organiseert een aankomstfestival in Amsterdam. Om dat mogelijk te maken is er een crowdfunding campagne gestart. 

Al jaren heerst er een felle discussie over het Sinterklaasfeest. Met name vanwege de Zwarte Pieten. Het kan je niet zijn ontgaan dat de discussies en spanningen soms heel hoog oplopen, maar zijn die hoge spanningen tussen mensen, protesten, acties en arrestaties wel nodig? Acteur Patrick Mathurin vindt van niet. Daarom riep hij ‘De Nieuwe Sint’ in leven.

Een Zwarte Sinterklaas. Even wennen voor sommige mensen. Met De Nieuwe Sint wil Patrick het Sinterklaasfeest voor iedereen maken. Zijn boodschap? Vooral liefde, saamhorigheid en een feest voor iedereen. Of dat lukt? Ja hoor. Steeds meer mensen zijn enthousiast over zijn initiatief. De Nieuwe Sint heeft zelfs al intochten gehad.

Ook dit jaar wil hij een intocht organiseren op 25 november. De Nieuwe Sint moet dan feestelijk arriveren in Amsterdam. Dit jaar wil hij er een festival omheen bouwen om er een echt feest van te maken. Het festival moet op het Museumplein plaatsvinden, maar dat kost allemaal geld. Daarom is hij een crowdfunding gestart.

Iedereen kan geld doneren. Van kleine tot grote bedragen, wat je maar kan missen. Zijn doel is om tienduizend euro bij elkaar te krijgen. Je hoeft niet perse geld te doneren. Ook artiesten zijn welkom om zich aan te melden voor een bijdrage. Zo ook podiumbouwers, licht-en-geluid bedrijven, maar ook horecazaken die er een kraampje willen. Iedereen kan participeren om mee te helpen om er een grote feest van te maken. Waarom ook niet? Want het is al eerder gebleken dat De Nieuwe Sint er echt een feest van maakt, een feest voor iedereen!

Voor wie graag wil doneren, kan dat doen op de website van VoorDeKunst.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in