Uiterlijk woensdag 13 januari a.s. komt er definitief een einde aan het verblijf van Darlington Isaacs in Nederland. Zo luidt in ieder geval de Beschikking van de IND inzake de procedure rond Darlington Isaacs die sinds 2001 in Nederland verblijft, samen met zijn jongere broer Prosper. Uitgeprocedeerd is hij en dat betekent maar één ding: vertrek!

In Nederland zijn ze opgevangen en het is hen gelukt om hier succesvol te integreren, te studeren en als Assenaren door het leven te gaan. Na 14 jaar procederen voor een verblijfsstatus, is dit het trieste resultaat.

Schokkende gebeurtenissen tijdens de bloedige burgeroorlog in Sierra Leone in 2001 leidden ertoe dat Darlington en Prosper, destijds 14 en 11 jaar oud, door een kennis van de familie op een schip gezet werden om zo te ontkomen aan de verschrikkingen van de burgeroorlog. Na opvang in Zevenaar en Lochem vonden ze uiteindelijk in Assen een plek om aan hun toekomst te werken.

Beide broers zijn na 14 jaar geïntegreerd en hebben de middelbare school doorlopen. Prosper heeft een afgeronde HBO opleiding en Darlington heeft een academische titel en hij heeft gegarandeerd uitzicht op een baan.

En tóch meent de IND hier een streep te moeten zetten.

Vrienden van de broers vinden het te zót voor woorden: want afgezien van de inhoudelijke weging voor verblijf in Nederland, vinden wij dat de duur van het proces echt de grenzen van het humane heeft overschreden. Stel je voor, je komt als 14-jarige in Nederland met al je problemen en als je bijna 29 jaar bent, 14 jaar later, word je alsnog teruggestuurd!

De situatie van Darlington en zijn broer heeft gemaakt dat we ons willen verzetten tegen deze absurd lange processen. Processen waardoor mensen na jarenlange onzekerheid met het zwaard van Damocles boven het hoofd, alsnog worden gedwongen ons land te verlaten.

En ja, door Darlington en Prosper Isaacs krijgt deze absurditeit een gezicht, een identiteit. Wij willen ons inzetten voor hun wens om hier in Nederland een bestaan op te bouwen.

Assenaren en vrienden van de broers hebben een actie opgestart om de broers in Nederland te houden. Op dit moment worden er nog petities ondertekend. Mocht je het ook willen ondertekenen klik dan hier en help de broers hier te blijven, thuis.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in