Facebookers zijn boos op politie Schiedam vanwege een ‘Patser Post’ die de politie op haar Facebookwall heeft gepost om etnisch profileren goed te praten.

De politie in Schiedam heeft een foto gemaakt van een aanhouding van een dure BMW. Ze maakten een foto van deze aanhouding en postten de foto op Facebook met de volgende tekst:

“Ook deze dure auto ontkomt niet aan onze patsercontrole. De bestuurder (blank, van middelbare leeftijd) vond het overigens heel normaal dat wij ons werk deden.

^MK”

Schermafbeelding 2016-06-15 om 12.51.31De foto werd al snel meer dan 300 keer gedeeld en er kwamen meer dan 400 reacties. De reacties waren niet positief. Mensen zijn vooral boos op de politie.

Mensen vonden het vooral “kansloos’’ van de politie om zoiets te posten en “van de zotte’’. Anderen zeiden dat de politie “niet aan patsercontrole deed, maar dat ze zelf patsers zijn”.

Ook waren er reacties als: “mensen werken hard om zo een auto te kunnen kopen en dan staan ze elke week bij zo een controle stil”. En dat vinden mensen niet eerlijk. “Dan kun je net zo goed bij de Mercedesdealer gaan staan en controles uitvoeren,” reageerde iemand anders.

Maar mensen zijn vooral boos omdat de politie etnisch profileren op deze manier goed wil praten. Velen vinden het onacceptabel dat de politie het probleem op deze manier wil bagataliseren in plaats van het probleem van etnisch profileren aan te pakken.

Ook activisten reageerden op de post van de politie.

Activist Jerry King reageerde met: “Wat jullie doen is het werkelijke probleem, etnisch profileren, bagatelliseren. Kortom: actie en niet bagatelliseren!!! #kansloosActieWeer

Activist Mitchell Esajas zei: “Fijn dat jullie voor een keer niet een ongewapende man doodschieten. Willen jullie er een koekje voor?”

Een reactie van de politie zelf blijft achterwege.Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in