Door het boerkiniverbod in Frankrijk en dat agenten een vrouw op het strand dwongen om zich uit te kleden is een nieuwe rage ontstaan als tegenreactie. Namelijk, het boerkinifeest.

Aanstaande zaterdag vindt er een boerkinifeest in Antwerpen plaats. Mensen worden massaal opgeroepen om naar het strand te komen als tegenreactie. Het voornaamste doel van het protestfeest is om te laten weten dat een vrouw vrij is om te dragen wat zij wil. “Wij zijn vrouw én vrij! Niet bereid om ons de les te laten spellen over wat we wel en niet mogen dragen. Door niemand,” staat in de omschrijving op facebook.

Mensen worden opgeroepen om te dragen wat ze willen tijdens het feest. “Doe je boerkini, zwempak, bikini, duik- of carnavalspak aan. Neem je tent mee! Misschien ook een strandstoel, een coole zonnebril en wat zomerse beats mee. Want wij maken er een st(r)a(n)dfeest van!” luidt het ter afsluiting.

Inmiddels zijn voor het feest meer dan vierduizend mensen uitgenodigd.

Scheveningen en elders
Ook op Scheveningen is een soortgelijk boerkinifeest georganiseerd. Die vindt aanstaande zondagmiddag plaats. Inmiddels zijn er bijna 1500 mensen voor het event uitgenodigd in Scheveningen. En ook op aanstaande zaterdag vindt in Bergen op Zoom een boerkinifeest plaats. Bij de laatste is het vooral de bedoeling om te laten zien dat je ook lol kan hebben met een bedekt lichaam. Zelfs mannen worden opgeroepen om met lange broeken te komen.

Wat zeker is, is dat mensen overal op een positieve manier in opstand komen en er een feest maken. Allemaal met één en hetzelfde doel; laten weten dat iedereen de vrijheid moet hebben om te dragen wat hij of zij wilt en dat een boerkini dragen een vrije keus.

Naar welk van deze feesten ga jij?Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in