Afgelopen zaterdag trad rapper Boef op in Groningen bij Noorderslag. Met een speciaal nummer heeft hij op een bijzondere wijze weer excuses aangeboden voor zijn “kech” uitspraak. 

Rond de jaarwisseling kwam rapper Boef in opspraak. Dat kwam omdat hij twee dames die hem een lift hadden gegeven nadat hij met autopech kwam te zitten na een avondje stappen, “kech” noemde in een filmpje op Snapchat. Sinds die uitspraken zijn er meerdere radio dj’s geweest die geen nummers van Boef wilden draaien en werd hij uit de programmering van verschillende evenementen verwijderd.

Noorderslag
Noorderslag in Groningen besloot om het optreden van Boef door te laten gaan. Dus besloot Boef om een speciaal rapnummer te schrijven om zijn excuses nogmaals aan te bieden, maar ook om zijn hart te luchten.

Applaus
Over de oproepen om Boef te boycotten zei hij: “Ik word gecanceld door een festival dat mij niet geboekt heeft, ik word gecanceld door een radio die mij nooit afspeelt, dat is wat er zich nu echt afspeelt,” waarop het publiek reageerde met gejuich en applaus.

Erger
Over zijn kech-uitspraak zegt Boef in het nummer “met één keer sorry is het niet meteen al recht gezet, met twee keer sorry leek het dat het erger werd. Kan ik het nog goed maken of heb ik het echt verpest?” Aansluitend daarop vervolgt hij “kijk, wij rappers zeggen bitches enzo, maar wij vinden vrouwen echt niet minder ofzo”.

Het blijft gewoon Boef
Na zijn nummer neemt Boef nog even het woord. “Ik wil mijn excuses aanbieden. Of jullie het geloven of niet, dat is aan jullie. Wat ik gedaan heb is fout en ik distantieer me er ver van.’’ En daarna vertelde hij als slotwoorden met “maar, ik zal nooit jullie ideale schoonzoon worden, het blijft gewoon Boef man.” In de video hieronder kun je zijn hele optreden bekijken.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in