Twee mensen die zichzelf zwart hadden geschminkt om de racistische karikatuur Zwarte Piet te spelen zijn uit het winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam gezet door een beveiliger van het winkelcentrum. 

Twee mensen die zichzelf zwart hadden geschminkt om vervolgens in het winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam blackface te spelen en pepernoten uit te delen, zijn het winkelcentrum uitgezet. De racistische karikatuur bleek daar niet welkom te zijn. In een filmpje waarin de twee mensen blackface aan het spelen waren, is te zien hoe ze uit het winkelcentrum worden gezet. De twee hebben het filmpje opgenomen en op Facebook gezet, omdat ze het niet eens waren met het feit dat ze daar geen blackface mogen spelen en met pepernoten mogen strooien. “Je mag hier dus niet als zwarte piet komen,” zegt diegene die het filmpje aan het opnemen is.

Tja, en regels zijn regels he.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in