Een wijkagente in de Amsterdamse wijk Osdorp heeft vanmiddag haar ronde gedaan met een hoofddoek op. Daarmee wil ze de oproep van korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg steunen om hoofddoeken bij het politieuniform toe te laten.

Gemeente raadslid Sofyan Mbarki twitterde over deze actie van de agente. Hij was zelf aanwezig op het plein en ging in gesprek met haar. De agente zelf is niet islamitisch.

Lees ook: Waarom een hoofddoek bij het politieuniform een goed idee is

Politie Amsterdam heeft inmiddels kennisgenomen van de actie van vanmiddag. Een woordvoerder laat weten: ‘Het betreft een individuele actie. Ons uniform is lifestyle-neutraal en daar verandert niets aan. We zullen met de betrokken wijkagent in gesprek gaan,’ schrijft AT5.

Commissaris Pieter Jaap Aalbersberg liet eerder al weten te overwegen om hoofddoeken onderdeel te laten zijn bij het politieuniform. Zo wil hij meer diversiteit aantrekken binnen de Amsterdamse politie. Momenteel is nog maar 18 procent van de agenten allochtoon, Aalbersberg wil dit percentage naar 50% brengen, omdat 52 procent van de inwoners in Amsterdam allochtoon is. De agente die vanmiddag met een hoofddoek om haar ronde liep, wil met haar actie het besluit van Pieter-Jaap Aalbersberg steunen.


Volg ons:


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in