In de Amerikaanse stad Louisville is er tijdens een demonstratie een aanslag gepleegd op Black Lives Matter. Demonstranten doken weg onder tenten en bankjes om de man die aan het schieten was te ontvluchten. Er viel één dode en één gewonde. 

De aanslag pleger heeft tien schoten gelost waarbij één dode viel en één gewonde. De gewonde is volgens berichtgevingen buiten levensgevaar en is naar het ziekenhuis gebracht. 

WAARSCHUWING: SCHOKKENDE BEELDEN!

De politie doet onderzoek naar de aanslag. Er is nog geen verdachte aangehouden en het is nog niet bekend of dat zak gebeuren. Waarom de man een aanslag wilde plegen om een vreedzame protest tegen politiegeweld en racisme, is niet duidelijk.

Protesten
Al weken protesteren mensen tegen racisme en geweld door politie jegens zwarte inwoners. Ze eisen gerechtigheid voor onder andere Breonna Taylor en George Floyd, die door politiegeweld om het leven zijn gekomen. 


Volg ons:

 

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in