Een groep moslims doet, onder leiding van Kasim Tekin, aangifte tegen BBB-politica Mona Keijzer, omdat ze op nationale TV Islamofobische uitspraken deed en bleef aanhouden dat ze achter haar uitspraken staat. 

Mona Keijzer zei in het programma Sophie & Jeroen dat ‘Jodenhaat bijna onderdeel is van de islamitische cultuur’, als toelichting op het hoofdlijnenakkoord. Daarin staat het plan om strengere eisen te stellen aan integratie, onder meer door nieuwkomers tijdens de inburgeringscursus nadrukkelijk te informeren over wat er gebeurde tijdens de Holocaust. Volgens Keijzer komen veel asielmigranten uit landen met een islamitisch geloof. “We weten dat daar Jodenhaat bijna onderdeel is van de cultuur’’, zei ze.

Terecht gewezen aan tafel 
Nadat de tafelgast, onder wie schrijver Arnon Grunberg en de presentatrice Sophie, haar erop wezen dat haar uitspraken uit de bocht waren, bleef ze toch aanhouden dat ze achter haar uitspraken staat Grunberg een oprecht en terecht betoog hield waarom haar uitspraken niet konden. 


Aangifte
Een groep moslims heeft, onder leiding van Kasim Tekin, daarom besloten om aangifte te doen tegen Keijzer. Negen juristen en advocaten hebben de aangifte ondertekend en Advocaat Reinout Sterk staat de groep juridisch bij, zo is te lezen bij Meld Islamofobie. 

“Ze schuift ons in de schoenen dat wij antisemitisch zijn terwijl het in de historie, waaronder de Holocaust, nooit de moslims zijn geweest waar de Joden ban voor hoefden te zijn. Wat geeft je dan het recht om ons zo af te schilderen? Dat is heel pijnlijk en zorgelijk. Met deze stemmingmakerij maakt ze heel Nederland klaar voor nieuwe wetten waar vooral moslims onder zullen lijden.” Vertel Tekin aan AD

Melding maken
Voor wie ook moslimhaat wil melden kan dat bij Meld Islamofobie doen via deze link

Mona blijft erbij
Ondanks de aangifte tegen haar, het betoog van de tafelgasten, de commotie die is ontstaan heeft Mona Keijzer besloten om bij haar haatdragende, haat verspreidende en en islamofobische uitspraken te blijven en haat te blijven verspreiden.


Meer van dit? Volg ons op Facebook, LinkedIn en Instagram


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in