Gisteren ochtend is gisteren een drie maanden jonge baby overleden in het opvangplek in een sporthal in Ter Apel. Artsen zonder grenzen besluit om in te grijpen om meer ellende te voorkomen. “Omdat de Nederlandse overheid het zo laat afweten”, aldus directeur Judith Sargentini tegen het AD.

Het COA laat weten dat het niet duidelijk is hoe de baby om het leven is gekomen. “Er wordt op dit moment onderzocht wat er precies is gebeurd.” Wat de precieze oorzaak is van het overleden en wat de afkomst van de baby is, is nog niet bekend.

De politie doet ook onderzoek naar de omstandigheden waaronder het kindje is overleden, meldt een woordvoerder.

Mensen slapen buiten
Gisteren sliepen zo een 700 mensen buiten bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Nog nooit eerder is het zo druk geweest. Het is al maanden druk in het Groningse aanmeldcentrum. Asielzoekerscentra hebben geen plek meer en statushouders kunnen door onder meer de oververhitte huizenmarkt niet doorstromen naar een woning. Ondertussen worden Oekraïeners warm onthaalt, krijgen ze huizen toegewezen en banen aangeboden. Hoe dat verschil kan, is niet duidelijk.

 Artsen zonder grenzen
Artsen zonder Grenzen (AzG) gaat vanaf vandaag medische en psychologische hulp bieden bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Het is voor het eerst dat de internationale hulporganisatie een team inzet in Nederland. De organisaties is al wel eens eerder naar de situatie komen kijken.

De AzG is van plan om vier tot zes weken te blijven en hulp te bieden. De organisatie wil zowel medische als psychische hulp bieden.


Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in