Haar ouders zijn generatie Marokkaanse gastarbeiders. Ze groeide op als een moderne Nederlandse burger en bewandelde een pad waar haar liefde in lag en niet gebruikelijk was voor een dame met een Marokkaanse achtergrond. In 2010 lanceerde zij ook nog eens met haar echtgenoot de meest beloofde en gekleurde lijst van het land, De Kleurrijke Lijst. 

Raja Felgata, droomde van jongs af aan al om journaliste te worden. Als Marokkaanse dame was het toen die tijd niet gebruikelijk om journalistiek te gaan studeren. Echter, haar ouders steunden haar daarin en ze maakte haar dromen waar.

Ze wilde graag bij AT5 werken als journaliste, maar een vacature was er niet. Dus begon ze bij AT5 achter de receptie, waar wel een vacature voor was. Later stroomde ze door als presentatrice van het AT5 nieuws, daarmee werd ze de eerste Marokkaanse nieuwslezeres van AT5 en bouwde ze een indrukwekkend CV van 15 jaar op in het medialand.

Sinds 3 jaar heeft ze samen met haar man de Kleurrijke Lijst opgericht. Met de Kleurrijke lijst hoopt ze samen met haar man de kijk van de media op Nederland te veranderen. Ze willen de media net zo kleurrijk maken als Nederland is. ”Een mind-bug die veranderd moet worden”, zegt Raja. Het doel van deze kleurrijke lijst is om elk jaar te laten zien wat voor kleurrijk talent er rondloopt in Nederland. De lijst wordt door het bedrijfsleven gebruikt ter inspiratie voor sprekers en opkomend talent, maar ook door redacties van omroepen die andere gezichten een kans willen geven om hun deskundigheid te laten zien en te horen in de media via verschillende kanalen.

Nederland heeft volgens Raja meer voorbeelden nodig. Zeker vanuit de media. Daarom willen ze de media inspireren om kleurrijker te worden om op deze wijze allochtone jongeren te inspireren, want herkenning op de buis is voor iedereen nodig. Ook levert De Kleurrijke lijst bevlogen sprekers voor TEDxAmsterdamWomen.

Raja ontving in 2011 met haar kleurrijke lijst een lintje voor de democratie uit handen van Wim Deetman.

En natuurlijk heeft Raja ook hele moeilijke periodes gekend en heeft ze veel tegenslagen en zware windstoten moeten overwinnen. Hoe ze dat heeft gedaan, welke tips zij voor jou heeft, vertelt ze allemaal in het videointerview hieronder.

Enjoy!

Meer informatie over Raja en De kleurrijke lijst vind je op http://www.dekleurrijkelijst.com

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in