Nangila van Eyck is van Surinaamse kom af, geboren op Nederlandse bodem in Dordrecht op 13 juli 1984. Nangila is een voetbalster die actief is voor sc Heerenveen. Ze speelt rechtsbuiten en kwam hiervoor uit voor ADO Den Haag, Seastum, DWO en KFC’71. Ook komt Nangila uit voor het Nederlands elftal vrouwen voetbal.

Nangila is geïnterviewd als voorbeeld allochtoon omdat zij het voorbeeld vormt in de samenleving van vele allochtone jongeren in Nederland die een aanwinst zijn. Naast haar succesvolle en drukke voetbalcarrière studeert Nangila ook braaf. Buiten het voetbal heeft Nangila meer ambities waar ze druk aan werkt. Ontdek hoe zij haar carrière heeft bereikt, welke ambities zij nog heeft, hoe ze tegenover Nederland staat en nog veel meer. Bekijk doormiddel van onderstaande link de interview met Nangila van Eyck.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in