Hoda Hamdaoui, 38 jaar, van Marokkaanse komaf, opgegroeid in Veenendaal, woonachtig in Utrecht en eigenaresse van Fashion & LifeStyle magazine HODA.

Hoda Hamdaoui, een perfect voorbeeld van een ondernemende, ambitieuze, gedreven, inspirerende, maatschappelijk betrokken, allochtone vrouw in Nederland. Een vrouw die een grote droom werkelijkheid heeft kunnen maken, een sterke vrouw die weet waar ze naar toe wil, die zich inspant voor de samenleving en weet wat hard werken is. Zo heeft Hamdaoui al haar talenten ingezet om het Fashion & LifeStyle magazine ‘HODA’op te richten. Het eerste Magazine over de Marokkaans-Nederlandse vrouw. HODA betekent ‘gids & goede weg’. Een gids oftewel een tijdschrift vol Mode, Beauty, Interieur, Reizen, Gezondheid, Koken, Muziek, Werk en Relaties. Een must om te lezen en in huis te hebben. Een magazine vol inspiratie die ons leert anders te kijken naar de Marokkaanse cultuur.

Zo vertelt Hamdaoui ons waarom ze het magazine HODA heeft opgericht, wat het doel is, waar het naartoe gaat. Ze vertelt de moeilijke kanten van het vak en geeft tips aan jongeren die ook een ambitie hebben. Zo geeft ze ook antwoorden op vragen als wat ze bedoeld met iedereen is ‘wit’, wat ze van de beeldvorming over de allochtoon vindt, wat ze aan de Nederlandse samenleving bij wil dragen en kiest ze uit de termen ‘allochtoon of buitenlander’ en ‘hard werken of slim werken’.

Ontdek het verhaal van Hoda Hamdaoui en het Magazine HODA

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in