Het schooljaar is weer begonnen. Vroeg je bed uit, heel hard blokken tijdens tentamen periodes en het ov dat niet mee werkt. Kortom, het einde van de lange vakantie waar we allemaal zo naar terug verlangen is gekomen.

Daar stond ik dan in het universiteitsgebouw, de eerste dag na de vakantie. Ik ben begonnen aan een 2e studie naast mijn studie die ik al volgde, dus het was even alsof ik helemaal opnieuw begon. Ik was nooit bij dat gedeelte van de universiteit geweest, dus ik wist totaal niet waar ik moest zijn. Ik ben zelfs verdwaald geraakt. Uiteindelijk, na wat zoeken en vragen, had ik het gevonden. Inmiddels voelt het ook daar als mijn eigen plekje.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik heel erg veel zin had om weer te studeren. Ik had het best wel gemist, het studeren zelf, de gezelligheid en vrienden en vriendinnen.

Er hangt een hele andere sfeer op de universiteit dan op de middelbare en basisschool. De universiteit voelt veel meer als thuis. Mensen die allemaal iets gemeen hebben, ze zijn allemaal geïnteresseerd in datgene wat ze aan het leren zijn. Ze hebben doelbewust uit interesse gekozen voor datgene wat ze studeren, dat is een verbindende factor.

Als ik terugdenk aan de basisschool, hadden sommige klasgenoten er geen vertrouwen in, dat ik zou gaan studeren aan de universiteit. Ik werd een beetje uitgelachen als ik zei dat ik dat graag wilde. Uiteindelijk kreeg ik Gymnasium advies en ben ik dat 3 jaar gaan doen, daarna ben ik toch maar vwo gaan doen, omdat Grieks en Latijn mij niet zo lagen.

Mijn examenjaar ging niet zo lekker, ik heb uiteindelijk 3 jaar gedaan om mijn vwo-diploma te halen. Ik bleef doorgaan, ik moest en zou het halen om te gaan studeren. Het lukte me en toen ben ik Economie & Bedrijfseconomie gaan studeren. Nu doe ik ook nog Islam & Arabisch erbij. Het is heel leuk en ik vermaak me prima. Het is wel hard werken, maar met de juiste instelling lukt het wel.

Ik wil daarom ook aan iedereen, aan het begin van het schooljaar, meegeven om nooit op te geven en altijd door te gaan als je iets wilt bereiken. Laat je door niets of niemand uit het veld slaan. Als mensen zeggen dat je iets niet kan, moet je dat juist zien als motivatie. Laat ze zien dat jij het wel kan. Heb vertrouwen in jezelf, je kan het!! Ga voor je dromen en doelen.


Meer inspiratie? Like ons dan op Facebook en volg ons op twitter


Yellah, deel a mattie
Randa Ibrahim
Geboren en getogen in Hilversum met Egyptische roots. Gemotiveerde, hardwerkende, spontane, ambitieuze studente Economie & Bedrijfseconomie en Islam & Arabisch aan de Universiteit Utrecht die houdt van shoppen, dansen, koken en lekker eten. Trotse moslima en allochtoon, laat graag zien hoe mooi de islam en de Arabische cultuur is. Houdt van alle soorten mensen en ziet graag iedereen gelukkig. Heel behulpzaam, kan niet stilzitten en gaat uitdagingen niet uit de weg. Geeft altijd de volle 100% om te bereiken wat ze wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in