Nog nooit heb ik Malcom X gequote op sociale media en andere platforms. Volgens mij was ik bang dat als ik dat zou doen mensen mij als radicaal zouden bestempelen. Maar waarom is dat zo? Waarom heb ik van mijn omgeving geleerd dat Malcolm X radicaal is en dat ik niet helemaal goed bij mijn hoofd ben als ik hem zou quoten?

Volgens mij ben ik door mijn omgeving voorgelogen. Het blijkt vaak dat elke poging om af te wijken van de status quo meteen als radicaal wordt beschouwd. Niet verwonderlijk dat ik bang was om af te wijken van de leugen die mensen zoals Malcolm X in een hoekje duwen.

Om de woorden van Malcolm X zelf aan te halen:

The media’s the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and to make the guilty innocent, and that’s power. Because they control the minds of the masses.

En, aangezien ik de speeches van de man zelf gekeken heb kom ik tot de conclusie dat ik mij niet meer gek zal laten maken door mensen die mij als radicaal gaan bestempelen omdat ik Malcolm X quote. Waarom zou ik iemand niet willen steunen die voor vrijheid en gelijk strijdt?

A man who stands for nothing will fall for anything.

Tijd om niet meer bang te zijn om in een hoekje te worden geduwd. Educate yourself. Het begint met dit soort video’s, de volgende stap is het boek van Malcolm X lezen.


Op de hoogte blijven van meer columns? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.Yellah, deel a mattie
Kiza Magendane
Kiza Magendane is student politicogie en internetpublicist. Hij komt uit het hart van Afrika (Congo) en woont sinds 2007 in Nederland. In Amsterdam en Elders in Nederland houdt hij zich bezig met de zoektocht naar de Nederlander en daar schrijft hij een boek over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in