Al enkele jaren is het niet bepaald populair om allochtoon te zijn in Nederland. Het is té negatief beladen, zegt men. In de komende jaren zal dat veranderen, het gaat populair worden om allochtoon te zijn. Daar gaan wij voor zorgen en jij kan daar aan bijdragen!! 

En dan vraag je jezelf vast af: hoe dan? Hoe kan ik helpen? Wat moet ik doen?

Door bijvoorbeeld schrijver te worden bij ons. Wekelijks een column of een opinie stuk te schrijven. Het kan gaan over zaken waar jij je mening over wilt geven; bijvoorbeeld over dingen die in de media spelen, of je mening ergens over wilt vertellen. Het mag gaan over je dagelijkse leven of een inspirerende verhaal die je wilt delen maar een reactie op de actualiteit. 

Je kunt ook ‘Stories” doen. Dat zijn korte interviews met inspirerende allochtonen. Om hun verhaal te vertellen. Dit mag ook (deels) gefilmd zijn als je dat leuk vindt. 

Maar je kunt ook recensies schrijven. Over boeken, theatershows of films. Die allemaal ten goede zijn voor ons allochtonen, die gemaakt zijn door allochtonen of waarin allochtonen de hoofdrol hebben. Je ongezouten en eerlijke mening geven. Wij regelen de kaartjes of de boeken en jij schrijft de recensies. 

Op deze wijze willen we een positieve tegengas de wereld insturen. Het disbalans meer in balans brengen. Leugens aan het licht brengen en kromme informatie rechtzetten. 

Want het is bewezen: dat als 1 allochtoon iets negatiefs doet dan zijn er 12 allochtonen nodig die in dezelfde situatie positief handelen om dat negatieve beeld weer neutraal te krijgen. Ook is het bewezen dat als je één iets een paar keer herhaald dat dat als algemeen correct wordt beschouwd. 

Zoals je begrijpt: er is werk aan de winkel. Er zijn veel positieve verhalen en ervaringen nodig om de imago van ons allochtonen weer neutraal te krijgen, laat staan positief. 

En met meer mensen bereiken we meer. Want dan publiceren we meer, zeggen we meer, delen we meer, hebben we meer verhalen en meer stemmen. Dus een snellere kans op dat positieve effect. 

Jij kunt bijdragen in deze missie door aan te sluiten bij Voorbeeld Allochtoon en de positieve tegengeluid groter te maken. Meld je aan en join the force. 

Stuur een e-mail naar redactie@voorbeeld-allochtoon.nl om je aan te melden. Vertel ons wie je bent, wat je doet, waar je woont en op welke van bovenstaande manieren jij leuk vindt om bij te dragen. 


Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in