Ik pak zojuist de krant op en mijn oog valt direct op de voorpagina waar een hele grote foto geplaatst is. Een foto die inmiddels wereldwijd bekend is, de foto van de BBC-cameraman Jihad al-Masharawi. In zijn handen houdt hij het stoffelijk overschot van zijn 11 maanden oude baby vast. Zijn huis was geraakt bij een Israelische luchtaanval waarbij hij niet alleen zijn 11 maanden oude baby verloor maar ook zijn schoonzus.

Het verdriet dat deze foto uitstraalt en weergeeft voelt alsof iemand mijn keel dichtknijpt. Even krijg ik geen lucht meer en moet ik slikken, slikken om geen tranen te laten rollen. Wat een verdriet, wat een pijn en de vraag die opkomt: ”Waarom?” Wat heeft dit onschuldige baby’tje gedaan, waarom moeten dit baby’tje en al die andere baby’s, kinderen, vrouwen en onschuldige burgers sterven? Waar zijn deze landen die zo strijden nou mee bezig? Wat is de enige reden? Elke oorlog voerder die in naam van God of Allah handelt, heeft de boeken van het Geloof niet gelezen of snapt de regels niet.

Niemand, geen enkel mens op aarde heeft het recht een ander te doden! Geen enkel geloof laat dat toe en zegt dat dat wel mag! Oorlog voerders zeggen dat ze oorlog voeren in de naam van God! ONZIN met hoofdletters! Heb elkaar lief, zorg voor elkaar, je bent pas gelovig als je andere geloven ook accepteert! Laat anderen toe in jullie harten! Ik weet dat ik nu een discussie aankaart waar geen mens op aarde over uit is en eeuwig een discussiepunt zal blijven; toch is dit wat nu in mijn hoofd rondspookt. Een baby, 11 maanden? De hoeveelste is dit? Ik denk ookaan de documentaire die ik laatst zag van een 7- jarig jongetje dat profvoetballer wilde worden en nu zijn been kwijt is door al het kwaad op aarde, dat is toch niet eerlijk!

Ik kan hard gillen, maar helaas is dat niet toereikend. Konden we maar met z’n allen hand in hand staan en onenigheid op de wereld een halt toeroepen.

We leven met zijn allen toch op dezelfde aardbodem, we ademen toch dezelfde lucht, drinken dezelfde wateren, kijken naar dezelfde maan? Waarom dit allemaal… Ik weet het.. Niemand kan hier een antwoord op geven… Al staan we nu hier even bij stil, dat is ook goed… Sluit je ogen, denk even na en het enige dat kan veranderen ben jijzelf… Heb elkaar lief, zorg dat je geen vijanden hebt, haat niemand en houd van alle mensen, dieren, de natuur en al het andere mooie wat dit leven ons te bieden heeft…

Doe dat en begin er meteen vandaag mee! Succes!

Yellah, deel a mattie

1 REACTIE

  1. Moslims die daden van geweld en terreur plegen in de naam van God, kunnen ruimschoots rechtvaardiging vinden voor hun daden, gebaseerd op de leringen van de koran en de woorden en voorbeelden van Mohammed zelf! Christenen die zich bezighouden met geweld, overtreden de expliciete leringen en het voorbeeld van Jezus Christus…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in