Terwijl iedereen steeds banger wordt voor IS, groeit mijn eigen angst ergens anders. De bibberende knietjes en angst voor onveiligheid groeit bij mij niet door IS maar door Wilders, de PVV en de aanhang daarvan.

Voor IS ben ik niet zo bang. Niet omdat ik ze niet gevaarlijk vind. Integendeel. Ik vind ze heel gevaarlijk. Ik ben niet zo bang voor IS, omdat zij over het algemeen ver weg zitten. Omdat zij hier geen podium en vrijheid krijgen. Ze krijgen hier bijvoorbeeld geen podium van de media om steeds maar weer hun boodschap te verspreiden en mensen op te hitsen. Ook krijgen zij niet het podium om vanuit subsidiegeld dat wij met zijn allen betalen, een politieke partij op te richten om haat te verspreiden. Ook rijgen zij geen tonnen aan subsidiegeld om persoonlijke beveiliging te krijgen, omdat ze bepaalde denkbeelden hebben die niet kloppen.

Nee, ik weet dat zij dat podium niet krijgen. Ik weet dat de overheid er alles aan doet om ze tegen te houden. Om ze ver van hier te houden en daar uit te roeien. Ik weet dat de overheid ze goed bespioneert, afluistert en op allerlei manieren probeert te traceren. Ik weet dat ze bij enige minimale twijfel, geen risico nemen en over zullen gaan tot arrestatie en vastzetten, vóór onze veiligheid. Geen risico’s. Ik weet dat we maximaal tegen IS beschermd worden.

Echter weet ik ook dat we niet beschermd worden tegen de PVV en Wilders. Ik weet dat zij juist wel het podium krijgen hier door de media. Met ons subsidiegeld krijgt hij het podium in de tweede kamer en krijgt persoonlijke beveiliging vanwege zijn denkbeelden. Hij krijgt alle bescherming en al het podium. En dat baart me zorgen. Het maakt me bang.
bannerboek

Het maakt me bang dat na elke tweet van hem of elk optreden in de media de spanningen steeds hogerop lopen in de samenleving. Dat sinds de opkomst van de PVV geweld tegen moslims en het anti-islam klimaat vors gegroeid is. Het baart me zorgen dat hij oproept tot geweld. Dat er uiteindelijk ook geweld komt, zoals wij al enkele keren gezien hebben. Er zijn inmiddels genoeg voorbeelden van. Het baart mij zorgen dat hij nu zelfs Nederland dreigt. Dat hij zegt dat als hij niet aan de macht komt dat hij zijn volgers op zal roepen om in opstand te komen, dat er een revolutie zal komen. Het baart me zorgen dat hij met dreigementen en het oproepen tot geweld zijn macht wil afdwingen, wat een kenmerk van een potentiële dictator is. Het maakt me bang dat hij dit kan doen, geweld kan oproepen en wij niet beschermd worden door de overheid tegen Wilders, zoals we beschermd worden tegen IS.

Nederland is het lichaam en we zijn bezig om bacteriën van buitenaf buiten te houden, terwijl kwaadaardige bacteriën in het lichaam ongestoord het lichaam kapot aan het maken zijn. De overheid beschermt ons goed tegen IS, maar niet tegen Wilders terwijl Wilders meer aanslagen en geweld in Nederland heeft veroorzaakt; IS nog geen enkele.

En dat is waarom ik banger ben voor Wilders dan voor IS. En ik ben bang dat de aanslagen die door Wilders veroorzaakt zullen worden groter zullen zijn dan IS ooit hier zou kunnen bereiken. Omdat we goed beschermd worden tegen IS maar niet tegen onze eigen IS-achtige partij.

Nederland, ik word steeds banger voor u, uw beleid en uw ”volksvertegenwoordigers”.Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in