Terwijl ik op de startpagina van Facebook aan het scrollen was, kwam ik een foto tegen van een knappe jonge man, begin dertiger, goed verzorgd, mooi mens. Het was een prachtige foto met een mooie glimlach, een foto die je eigenlijk meteen wil ‘liken’ maar wat je niet doet… Waarom niet? Omdat er een tekst staat bij de foto met de volgende 3 letters: R.I.P.

Deze knappe jonge man is gewoon zojuist overleden! Wat vreselijk zeg. Zo aan het begin van het nieuwe jaar. Terwijl iedereen feestend met de voornemens het nieuwe jaar ingaat, hebben we hier te maken met een gezin, een familie, die meteen al aan het begin van het jaar een geliefde heeft verloren.

Ondanks dat ik deze jongeman niet al te goed kende en alleen van “hoi, hoe gaat het”, heeft dit me echt veel verdriet gebracht. In de bloei van je leven overlijden… Niet door een ongeluk, geen geweld, maar door een ziekte… Kippenvel, doet me pijn, het zal maar 1 van je eigen naasten zijn, dat doet er niet eens toe, dit doet al pijn!

We zijn het nieuwe jaar ingegaan, 2013… Voor mij is dit een keiharde confrontatie met de werkelijkheid. We zijn er niet voor altijd, we kunnen zo weer weg zijn, het zit in een klein hoekje, niemand van ons heeft de zekerheid er morgen nog te zijn.

Juist hierom ben ik een mensen-mens, ik hou van alle mensen om me heen, van alle rassen, kleuren, geloven, sekses etc. Wie zijn wij mensen om te oordelen over anderen, om uiterlijke kenmerken of persoonlijke voorkeuren. It’s the inside that counts, nothing else matters.

Kunnen we met z’n allen niet het voornemen hebben om elkaar te respecteren om wie we zijn, wat we zijn, hoe we zijn? Laat alle andere facetten buiten spel, laten we elkaar waarderen, een hand naar elkaar uitsteken, geven om elkaar! Is dat zo moeilijk in deze harde, verbitterde wereld? Ik doe hier niet aan mee en hoop anderen hierbij een voorbeeld te geven. Laat het poppenkast spel achterwege en laat je ware ik zien. Wij mensen zijn tabula rasa’s, onbeschreven bladeren, we zijn een product van de samenleving. Heb je wat slechts ooit aangeleerd gekregen, leer jezelf dat af, wees sterk!

Al met al, de foto en het overlijden van deze persoon, heeft veel losgemaakt. Mijn boodschap bij deze is: wees goed voor elkaar, voor je het weet is het echt te laat. Spijt komt altijd achteraf, zorg ervoor dat dat je niet overkomt.

De beste wensen voor 2013 allemaal.

Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in