Wanneer de Partij voor de Vrijheid (PVV) zendtijd krijgt, begin ik mij mateloos te irriteren. Niet alleen om de standpunten die ze hebben, waarvan je bij een aantal punten echt denkt: “Heeft Geert nou in een grot geleefd afgelopen tijd of wat?”.

Het valt namelijk op dat de PVV niet alleen kritiek heeft op alles in Nederland, en dan met name alles waar het label ‘islam’ bij staat, maar de partij durft ook geen verantwoordelijkheid te nemen (falen van het Catshuis-overleg), en komt met zogenaamde oplossingen, waarbij je denkt, “Hoe verzin je het?” en “Wat denk je ermee te bereiken?.

Een probleem dat werd aangekaart door de Partij voor de Vrijheid, was dat er Oost-Europeanen waren die voor overlast zorgden en die banen zouden innemen van de inheemse bevolking. Hiervoor had de PVV als oplossing het ”Polen-meldpunt”, waarbij mensen konden klagen over Oost-Europeanen (dat hoeven dus niet alleen Polen te zijn). Allereerst komt bij mij de vraag, is er uberhaupt een probleem met een hele bevolkingsgroep? Want daar lijkt Geert’s partij wel op te zinspelen met het meldpunt. Een tweede vraag is of deze manier van aanpak wel wenselijk is? En als laatste, wat wil de PVV hiermee bereiken?

Een ander probleem dat recentelijk werd aangekaart, kwam ter sprake in de uitzending van Knevel en van den Brink van 20 juni. Het ging over het fenomeen pesten. Volgens Tweede Kamerlid Beertema (PVV) zou men in de politiek beleid moeten ontwikkelen, waarbij een ‘pestkop’ na drie keer de school moet verlaten. Wat op zich vrij aardig klinkt, en misschien dat een meerderheid van de Nederlandse bevolking daar wel wat in ziet. Alleen is de vraag weer, wat wil je hiermee bereiken?

Hiermee los je het probleem niet op, je verschuift het. En ditzelfde geldt voor allerlei andere aanpakken die de PVV hanteert voor problemen. Elke fout, misdaad of iets in die richting, betekent voor de Partij voor de Vrijheid: niet meer welkom in Nederland… en het land uit… het is niet ons probleem! Is dit waar we als Nederland naartoe willen?

Ik vind ook dat pestkoppen aangepakt moeten worden. Dat is deels door te praten en deels door sancties. Maar een sanctie als “uit de school zetten”, “uit het land plaatsen”? Dat noem ik meer weglopen voor problemen. Als we zo omgaan met problemen wordt het echt een puinhoop in Nederland, maar ook in de rest van de wereld als andere landen de PVV zouden volgen in hun manier van aanpak.

De PVV heeft bewezen dat ze geen verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen. Ook komen ze met nutteloze oplossingen, of beter gezegd geen oplossingen. Deze partij heeft bewezen dat ze op alles kritiek hebben, maar niet komen met haalbare, effectieve, efficiente en misschien nog wel het belangrijkst ethisch verantwoorde oplossingen. Het is allemaal populistisch wat de PVV denkt en wil doen in Nederland en eventueel daarbuiten, in die zin dat ze om de zoveel tijd een boeman hebben.

Waren het eerst de moslims, dan de Antilianen, dan de Oost-Europeanen, de Grieken en wat zal daarna volgen? Geert stop alsjeblieft met je nutteloze aanpak en ga je eerst verdiepen in de problematiek, want niet alles is zo simpel als je denkt. Je maakt onze mooie Nederlandse staat niet beter met je zogenaamde oplossingen, maar creeert juist polarisatie waardoor nieuwe problemen ontstaan. Stop ermee!

Meer leuke columns lezen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter

Yellah, deel a mattie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in