Dit zijn onze vaste schrijvers, de Voorbeeld-Allochtonen van het land, de inspirators, de verschil makers, de anders denkers en anders doeners. Dit zijn de allochtonen met een andere toon, individuen maar dan samen. Sterk, gedreven, positief en met ieder zijn/haar eigen verhaal. Aanschouw, leer ze kennen en volg ze want zij veranderen de beeldvorming in Nederland, zij brengen een ander geluid.


Redactie

George Arakel

George Arakel

George Arakel | Hoofdredacteur

De oprichter. Is spreker, adviseur, publicist en ondernemer. Kwam als asielzoeker in 1997 naar Nederland. Auteur van het boek Persoonlijk succes is een keuze. Begon met Voorbeeld Allochtoon om verandering teweeg te brengen, inspirators een podium te bieden, om allochtoon op een andere toon te presenteren. Houdt van mensen, in alle soorten, maten, kleuren en geuren. Is van Armeense komaf, Nederlandse nationaliteit en is oprecht een trotse allochtoon.

Bekijk hier de columns van George.

Randa Ibrahim

Randa

Randa Ibrahim | Redactrice

Geboren en getogen in Hilversum met Egyptische roots. Spontaan, ambitieus en gemotiveerd. Heeft haar BSc Economie & Bedrijfseconomie en BA Islam & Arabisch op zak. Zij gaat verder met de masters Competition Law and Economics en Midden-Oosten studies aan de UvA. Ze houdt van shoppen, dansen, koken en lekker eten. Trotse moslima en allochtoon, die graag laat zien hoe mooi de islam en de Arabische cultuur is. Houdt van alle soorten mensen en ziet graag iedereen gelukkig. Heel behulpzaam, kan niet stilzitten en gaat uitdagingen niet uit de weg. Geeft altijd de volle 100% om te bereiken wat ze wil.

Bekijk hier de columns van Randa.

Schrijvers

Kimberley Tonkes

IMG_0088_Fotor2

Kimberley Tonkes | Columniste

Geboren en opgegroeid in Nederland met roots in Sranang. Energiek, enthousiast en vol doorzettingsvermogen, een eigenwijze realist. Friends & family come first, het liefst onder het genot van lekker eten. Muziek is mijn passie, inspiratie en uitlaatklep. Tevens een grote liefde voor het theater, als het kan sta ik zelf op het toneel. Als schrijfster iemand met een eigen mening en waardering voor een ieder die zijn of haar eigen mening durft te uiten.

Bekijk hier de columns van Kimberley.

Emerson Terinathe

Emerson

Emerson Terinathe | Columnist

Emerson in een aantal kernwoorden: * Molukker * Geboortdatum: 30-10-1978 * Columnist * Schrijver * Dichter * Tekstschrijver * Vader van een heel lief dochtertje en een heel gelukkig en tevreden mens. Laat zijn stem horen voor de Molukse geschiedenis.

Bekijk hier de columns van Emerson.

Emel Demir

Emel-1

Emel Demir | Columniste

3e generatie van een Turks mijnwerkersgezin in Belgisch Limburg, arts in spé studerend in Nederlands Limburg. Mengelmoes van culturen en ideeën maar niet minder waard. Gelooft in de verrijking van verschillen, in de dingen die ons juist één maken. Moslima, vrouw en van híer en nu.

Bekijk hier de columns van Emel.

Fatima Zohra

Fatimo-zohra-profiel

Fatima Zohra | Columniste

Zij is een trotse Limburgse met Marokkaanse roots. Een chocoladeverslaafde, perfectionist. Naast haar serieuze kant houdt zij ook van een lolletje trappen en gezelligheid. Overdag regelt zij stagezaken op een Mbo-college en in de avonduren verbreedt zij haar kennis via de Hbo-opleiding Communicatie. In het propedeusejaar ontdekte ze haar creatieve kant die zij graag verder wil ontwikkelen.

Bekijk hier de columns van Fatima Zohra.

Irvin Appiah

irvin-appiah

Irvin Appiah | Columnist

Een mix tussen Surinaams en Ghanees bloed. Geboren en getogen in Amsterdam in het jaar ‘86. Bachelor in Communication en Multimedia Design. In zijn zoektocht naar de juiste plek verschillende functies bekleed van support medewerker tot community manager. Cultureel observeerder die vanuit zijn point of view trends tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de Westerse samenleving beschrijft. Eerlijkheid, en vrijheid staan hoog in het vaandel. Een open mind, inlevingsvermogen, zelfspot en ook zelfkritiek vindt hij de ingrediënten van een ‘geslaagd’ persoon. Droomt er verder van dat de verschillende culturen in de Westerse samenleving zich in elkaar interesseren in plaats van afstoten.

Bekijk hier de columns van Irvin.

Nesrine Benyahklaf

Processed with MOLDIV

Nesrine Benyakhlaf | Columniste

23-jarige studente aan Tilburg University. Studeert Online Culture en Filosofie, omdat ze (te) veel interesses heeft. Wil de komende jaren ook zeker doorstuderen. Is vaker te vinden in een boekenwinkel dan kledingwinkel. Houdt onwijs veel van (vegan) eettentjes. Gebruikt sociale media vooral om naar memes en katten te kijken. Wilt het liefst af van haar zachte g.

Bekijk hier de columns van Nesrine.

Semir Dahha

Semir Profiel

Semir Dahha | Columnist

Geboren en getogen Rotterdammer van Turkse en Syrische komaf. Zijn grootste passie is mensen in al hun verscheidenheid. Hij studeert Trade Management gericht op Azië in Rotterdam en bekleedt een bestuursfunctie bij R.I.S.A., een studentenvereniging die zich richt op internationale studenten (stiekem ook niet-internationals). Blijft eindeloos geboeid en gevuld met bewondering door de menselijke worsteling om het goede in zichzelf en elkaar te vinden. Met zijn woorden probeert hij een steentje bij te dragen.

Bekijk hier de columns van Semir.

Sahar Ahmed

Sahar Ahmed

Sahar Ahmed | Columniste

Masterstudent, docent economie, studiecoach & moslima met veel doorzettingskracht. Haar specialisaties en interesses liggen bij onderwijs, organisatie, motiveren, talentmanagement en ontwikkeling. In haar vrije tijd is zij op de tennisbaan te vinden. De Pakistaanse cultuur en de islam zijn haar identiteit.

Bekijk hier de columns van Sahar.

Abdulhamit Yücel

Abdulhamit-profiel

Abdulhamit Yücel | Columnist

Abdulhamit is van Turkse komaf en Nederlandse nationaliteit. Woont in Amsterdam, is 21 jaar en heeft een uitgesproken mening over de integratie. Hij is dol op reizen en is een stapelaar. Van vmbo-t naar de universiteit. Nu studeert hij aan de Universiteit Leiden de bachelor Midden-Oosten studies en ambieert later een functie als diplomaat of journalist in het Verre Oosten. ‘Werken voor Nederland’, luidt zijn slogan.

Bekijk hier de columns van Abdulhamit.