zondag, december 10, 2023

George Arakel 

Te boeken als:
* Spreker
* Adviseur

Onderwerpen
* (Etnische) Diversiteit
* Hokjesdenken (Workshop)
* Ondernemen
* Vluchtelingen

George Arakel staat bekend als ‘de Voorbeeld Allochtoon’. Zijn levensmissie? Een andere lading aan het woord allochtoon geven, de beeldvorming ten positieve te veranderen, zowel bedrijven als allochtone jongeren vooruit te helpen en laten zien dat diversiteit wel een business is.
 
In 1997 kwam George Arakel op 10-jarige leeftijd samen met zijn moeder en zus als asielzoeker naar Nederland. Tot en met het jaar 2000 leefden ze in verschillende asielzoekerscentra. In 2000 kregen ze een verblijfsvergunning, een huis en George begon aan de havo op de middelbare school. Een periode waarin George werd geconfronteerd met een groep rechts-extremisten; van bedreigingen tot fysiek geweld. De school keek ter plekke toe en deed niets. En de gemeente en de politie zeiden niks te kunnen doen. George besloot om zelf zijn ‘probleem’ op te lossen en wraak te nemen op de groep rechts-extremisten en veranderde in een allochtone straatjongen die van vechtpartij naar vechtpartij ging, de criminaliteit in ging en verbitterd raakte. Zo erg dat hij autochtonen als zijn vijand begon te zien.
 
Op zijn 18e moest George voor de rechter verschijnen. Dit was de dag waarop hij besloot zijn leven te veranderen. De vijf jaar die hierop volgden hield George zich bezig met de vraag ‘Wat wil ik met mijn leven?’. George besloot zijn woede en verbitterdheid van vroeger, zijn ervaringen op straat met discriminatie en racisme en zijn passie voor schrijven en spreken in te zetten om positivisme en verbinding te verspreiden.

‘‘Ik wil ervoor zorgen dat in 2025
iedereen allochtoon wil zijn’’

George gebruikt zijn frustratie over de negatieve beeldvorming van allochtonen in de media om het beeld te veranderen; ‘Voorbeeld Allochtoon’ werd geboren en George werd een creatief en sociaal ondernemer. De filosofie en de oplossing die ‘Voorbeeld Allochtoon’ biedt, is verfrissend, anders dan anders en heeft daarom de aandacht getrokken van prominente bedrijven en media.

George heeft een lezing voor TEDx gegeven, stond als 1 van de 12 succesvolle allochtonen in een boek van het ministerie in 2013 en hij heeft inmiddels samengewerkt met ’s werelds grootste bedrijven. Ook is hij auteur van een succesboek en schrijft momenteel zijn tweede boek dat gaat over diversiteit.

Vraag meer informatie aan

Boek van George:
Persoonlijk succes is een keuze
Het Voorbeeld Allochtoon succesboek.
Welke keuzes je kan maken voor meer
persoonlijk succes.