Schrijvers gezocht


Like ons ook alvast op Facebook en volg ons op twitter


hand-D

Wij zijn weer op zoek naar Voorbeeld Allochtonen die graag schrijven en mee willen helpen in onze missie om de beeldvorming van allochtonen ten positieve te veranderen. We willen weer 10 nieuwe schrijvers het podium bieden.

Ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, ben je scherp, heb je een vlotte pen en schrijf je graag? Frustreer jij je ook zo aan de dubbele maat van de media, aan de negatieve beeldvorming en wil je daar graag verandering in brengen? Of heb je leuke dingen te vertellen, heb je een andere kijk op de wereld en wil je die aan een groter publiek kwijt? Ben je er klaar voor om in actie te komen en samen met ons de beeldvorming te veranderen? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wat ga je doen?
Je gaat schrijven. Onze schrijvers doen voornamelijk twee dingen; ze reageren op actualiteit met een scherpe mening en een positieve kijk en ze delen inspirerende verhalen. Hoe vaak je gaat schrijven wordt besloten in overleg met jou. Je kunt uitgaan van minimaal 1 keer in de week of 1 keer in de twee weken.

Onze schrijvers delen verhalen uit hun leven of over anderen en geven inzichten, nemen de lezer mee in hun cultuur, gewoontes en de samensmelting met Nederland. Belangrijk is dat het een weergave is vanuit jouw kijk, als allochtoon zijnde in de Nederlandse samenleving. Praktijk voorbeelden dus. Onze schrijvers haken in op actualiteit en geven een scherpe mening. Zij werpen een kritische blik op actualiteit en halen het liefst vooroordelen onderuit die spelen in de media, de samenleving en de politiek. Wij herdefiniëren het woord allochtoon en het allochtoon-zijn. Onze schrijvers kaarten racisme en discriminatie aan maar bieden tegelijk een oplossing aan en streven naar verbinding.

Wij denken niet zwart-wit maar in alle mogelijke kleuren, ontkennen verschillen niet maar omarmen ze juist en zetten het in als kracht!


Jouw profiel:

•Je bent zelf allochtoon (m/v)
•Je woont in Nederland of België
•Je ziet jezelf als een ambassadeur van Voorbeeld Allochtoon / als een Voorbeeld Allochtoon
•Je bent niet tegen het woord allochtoon, maar wilt er juist voor zorgen dat iedereen allochtoon wil zijn
•Je bent kritisch, scherp en vindt schrijven erg leuk
•Je hebt een positieve levenshouding
•Je schrijft in simpele mensentaal

Wat bieden wij
Voorbeeld Allochtoon is een media platform. Het heeft geen inkomsten. Een financiële vergoeding kunnen wij dus niet bieden.

Wij bieden jou wel een podium aan om positief zichtbaar te zijn onder een breed publiek, bedrijven, de kans om jezelf te ontwikkelen en de kans om bij te dragen aan een betere samenleving die meer begrip voor elkaar heeft. Wij bieden jou begeleiding aan en voorzien je van feedback en opbouwende kritiek. Het is een waardevolle nevenactiviteit voor op je CV en een mooie gelegenheid om uit je ‘comfortzone’ te gaan en je te ontwikkelen.

Heb je interesse? Schrijf dan twee stukken van minimaal 300 woorden en maximaal 500 woorden. Zorg dat één van je ingezonden stukken gaat over iets dat in de media speelt.  Mail je stukken uiterlijk vrijdag 14 april naar redactie@voorbeeld-allochtoon.nl. Je CV meesturen is niet noodzakelijk. Wel willen wij van jou een motivatie ontvangen. Leg ons heel kort uit waarom jij één van onze Voorbeeld Allochtonen wilt zijn.


Volg ons: