Doe mee

Schrijf mee

Bij Voorbeeld Allochtoon geloven wij erin dat (negatieve) vooroordelen ontstaan door beeldvorming. Één van de grootste invloeden van beeldvorming zijn media, zoals nieuws en opinie platforms. Daarom geloven wij erin dat wij, door een mediaplatform te zijn, de beeldvorming (deels) kunnen veranderen. Door simpelweg content te produceren die net een ander beeld laat zien, een ander opinie-geluid laat horen en een andere werkelijkheid weergeeft dan traditionele media. Dat doen we door geschreven content als nieuws, columns en interviews te produceren. Maar dat doen we niet alleen. Jij kunt daaraan bijdragen door schrijver bij ons te worden. Wat kun je doen?

Stel dat jij iemand kent die jij inspirerend vindt, een echte Voorbeeld Allochtoon, en waarvan jij vindt dat diegene zijn of haar verhaal gedeeld moet worden met heel Nederland. Dan interview jij diegene, maakt er een leuk interview content van en wij publiceren het. Of stel dat er iets speelt in de samenleving of in de media waar jij een mening over hebt, of er net anders tegen aan kijkt, dan schrijf je een column en wij publiceren het. Wil je hier meer over weten, heb je er vragen over of wil je een voorstel doen van hoe jij bij kunt dragen? Mail ons dan op redactie@voorbeeld-allochtoon.nl

Deel mee

Om de beeldvorming bij de massa te beïnvloeden en te veranderen moeten wij de massa ook structureel bereiken. We zijn aardig op weg maar we zijn er nog lang niet. Daarom is je hulp erg belangrijk. Deel onze pagina, onze website, vertel je vrienden erover, op school of op werk en deel vooral artikelen die je interessant en leuk vindt via je sociale media kanalen. Daarmee help je ons de samenleving helpen.

Denk mee
Je kunt ook met ons mee denken. Heb je bijvoorbeeld een idee die kan bijdragen aan ons doel maar die we nog niet uitvoeren? Vertel het ons. Je kunt ook bijvoorbeeld met ons mee denken door ons nieuws te tippen maar ook onderwerpen of interessante personen. Denk gerust met ons concept mee en deel het met ons door te mailen naar redactie@voorbeeld-allochtoon.nl en misschien doen we er iets mee.