Wanneer is een allochtoon geïntegreerd? Prof. dr. Leo Lucassen legt in dit college uit wat integratie inhoudt en wat de geschiedenis van integratie is.

Is “de integratie” van allochtonen in Nederland na al die jaren gelukt of juist mislukt? Dat roept de vraag op: hoe ga je dat eigenlijk meten, of iemand geintegreerd is? Historicus Leo Lucassen (Universiteit Leiden) legt uit hoe we dit meten en welke problemen dat oplevert. En mocht je willen weten wat dit alles met integratie van autochtone Nederlanders in het buitenland te maken heeft, dan moet je zeker kijken!Yellah, deel a mattie
BRONUniversiteit van Nederland
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat in 2025 iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here