Afgelopen vrijdag werd in België bekend gemaakt dat wij vandaag online zouden gaan in België. Echter gaan we vandaag niet online en we willen uitleggen waarom.

Afgelopen vrijdag maakte de nieuwssite knack.be bekend dat wij vandaag online zouden gaan in België met een Belgische website. Ze publiceerden een erg mooi en uitgebreid interview met onze hoofdredacteur George Arakel over onze komst in Vlaanderen en hoe wij ervoor willen zorgen dat heel België tegen 2030 allochtoon wil zijn.

We zijn al enkele maanden bezig met het samenstellen van allochtone schrijvers en redacteuren die in België wonen en een netwerk aan het opzetten van inspirerende en succesvolle allochtonen in België die wij zullen gaan interviewen. Alles leek heel soepel te gaan en we planden dat we vandaag officieel online zouden gaan met een Belgische website. Echter zijn we er afgelopen weekend achter gekomen dat dat toch niet gaat lukken. Dit zijn de drie belangrijkste redenen.

Team
Het opzetten en aansturen van een team van land tot land schijnt toch iets lastiger te zijn dan we dachten en dat het ging. Zeker voor een website die niet wordt gesubsidieerd en geen ander structureel inkomen heeft, is dat lastig. We hebben dan ook geconstateerd dat het netwerk dat we al hebben opgezet nog niet functioneert naar behoren, dat de communicatie op zo een grote afstand nog een beetje stroef verloopt en dat ons team nog niet compleet genoeg is. We kunnen het best een beginnersfoutje noemen. Dat zorgt er wel voor dat we nog niet online kunnen. Mocht jij dit lezen, in België wonen en allochtoon zijn en ons willen helpen als schrijver, redacteur, vormgever, fotograaf of anders laat het ons dan weten via redactie@voorbeeld-allochtoon.be.

Andere strategie
We hebben een beetje lastminute gekozen voor een andere strategie met de website. We zouden eerst een andere website lanceren die apart voor België was bedoeld. Afgelopen zaterdag hebben wij voor een andere strategie gekozen die meer tijd kost om te realiseren. België krijgt alsnog een eigen domeinnaam maar dan op het hoofddomein dat wij al hebben. Onze Belgische website krijgt dus een eigen home pagina, eigen content en eigen menu op onze huidige Nederlandse website en zal wel een eigen Belgische Facebook pagina hebben. We hebben dus om strategische redenen ervoor gekozen om beide landen op één website samen te brengen. Technisch heeft dit meer tijd nodig om het te realiseren.

Financiën
Voorbeeld Allochtoon ontvangt geen subsidie en heeft geen structurele vorm van inkomen. Het platform is niet opgericht om geld te verdienen, maar om een maatschappelijk doel te dienen. Dat betekent dat er particulier in wordt geïnvesteerd. Dat brengt soms financiële moeilijkheden met zich mee voor het platform. De kostenpost om in België online te gaan, bleek hoger te liggen dan in eerste instantie ingeschat. Wij zijn nu over oplossingen aan het nadenken voor de korte en lange termijn. Mocht jij ons willen steunen met een klein bedrag, mail ons dan gerust. Zouden wij erg waarderen.

Dat we in Belgie online gaan is zeker. Wij werken er hard aan. Wanneer precies? Durven we niet meer met 100% te zeggen. We hopen in ieder geval dit jaar nog en anders in januari. Wat zeker is, is dat als we er eenmaal aan begonnen zijn het gaan realiseren ook. Wij danken jullie voor jullie begrip en steun.

De redactie.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in