Tot voor kort was Nederland niet echt bekend met Armenië en Armeniërs. Sinds kort is er veel over te vertellen geweest, door de documentaire Bloedbroeders over de Armeense genocide.

Verder kennen we Armeniërs van Kim Kardashian, maar daar houdt het dan ook bij op. Nederland weet weinig tot niets van Armenië en Armeniërs. Maar Armeniërs zijn meer dan genocide en Kim Kardashian. We hebben grote mensen voortgebracht, die impact hebben gehad op de wereld, waar maar weinig mensen vanaf weten.

Gelukkig kwam ik dit filmpje tegen op Youtube. In 5 minuten kun je vele grootheden die Armenië heeft voortgebracht, ontmoeten en kennis maken met hun impact en nalatenschap.

Dit zijn wij. Wij zijn Armeniërs en daar zijn we trots op. Over het prachtige landschap hebben we het een andere keer wel. Maak alvast kennis met onze grootheden.

Yellah, deel a mattie
De oprichter. Kwam als asielzoeker in 1997 naar Nederland en is de multiculturele samenleving. Vindt lezen leuk maar schrijven nog leuker. Begon met Voorbeeld Allochtoon om verandering teweeg te brengen en inspirators een podium te bieden. Auteur van het boek 'Persoonlijk succes is een keuze'. Is van Armeense komaf, Nederlandse nationaliteit en is een oprechte en trotse allochtoon.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here