Gisteravond kwam ik er erg laat (lees: te laat) achter dat er een aanslag is gepleegd op het satirische nieuwsblad Charlie Hebdo in Parijs. Als gevolg hiervan had ik me voorgenomen om me meer bezig te houden met de actualiteiten. Zo gezegd, zo gedaan.

Ik werd vandaag, zoals gewoonlijk, veel te laat wakker en moest me onwijs veel haasten om mijn trein van 08:11 uur te kunnen halen. Aangezien te laat in mijn vocabulaire de definitie van ruim op tijd heeft, bevond ik me vijf minuten voor vertrek al op het station. Vaag kon ik mij herinneren dat ik ooit de nu.nl-app had gedownload. Eenmaal in de trein houd ik mezelf al lezend op de hoogte van wat er gebeurt in het land en in de wereld. Interessant..

Tijdens mijn college over farmacologie, trilde mijn telefoon iets vaker dan gemiddeld; mijn Facebookstatus had onder mijn Facebookvrienden voor wat ophef gezorgd, wat leidde tot een discussie. Altijd leuk. Helemaal wanneer je weet dat je jouw woordje altijd, overal en voor iedereen klaar hebt liggen. Na wat heen en weer getyp, kwam mijn college ook tot een eind.

Op Facebook en andere sociale media zag ik alleen reacties op de aanslag. Moslims die anderen ervan proberen te overtuigen dat deze daad nooit te nimmer goedgekeurd wordt door de islam, niet-moslims die op excuses en verontschuldigingen van moslims wachten, onwetende mensen die weer eens voer hebben gekregen om de islam en haar aanhangers zwart te maken, ik heb van alles voorbij zien komen.

Wat ik niet voorbij heb zien komen, is ophef over een ander nieuwsbericht. Een nieuwsbericht waarin vermeld werd dat er op donderdagochtend een schietpartij heeft plaatsgevonden in Parijs waarbij een agente om het leven is gekomen. Best gek dat velen hier niet van op de hoogte (lijken) te zijn. Misschien is het niet interessant genoeg omdat deze daders geen verwantschap met de daders van woensdag hebben. Sja, als je het niet aan de islam of aan de moslims kunt relateren, is er kennelijk niet genoeg sensatie.

Zoals ik al eerder heb gezegd, ga ik mezelf niet verontschuldigen voor een daad die “in de naam van moslims” is verricht. Dat een groepje gestoorden tot zoiets in staat is, is één ding, maar dat er een hele grote groep mensen is die op basis van deze daad een mening met betrekking tot islam, dan wel moslims heeft, is mijns inziens evenmin gestoord.

Een kleine kanttekening: na de aanslag op de Zweedse moskeeën, heb ik nergens excuses van niet-moslims opgevangen en dit werd ook niet verwacht. Voor mij is dit niet meer dan logisch.

Ook dood ik geen mensen en maak ik ook geen tekeningen die het effect van emotionele moord hebben. Ik geef altijd mijn mening en heb ook altijd respect voor de meningen van anderen. Ten slotte wens ik als individu gezien te worden en daarbij beoordeeld te worden op hetgeen ik als individu doe.

Heel veel liefde,
Imane

NB. voor degenen die het nieuwsbericht niet hebben gelezen en wel benieuwd zijn, zie dit: Agent gedood in nieuwe schietpartij Parijs


Op de hoogte blijven van meer opinies? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.

Yellah, deel a mattie
Een kleine, altijd lachende, student aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, dat is Imane. Doelgericht, ambitieus en van het leven genietend, tracht zij het beste uit de dag én uit zichzelf te halen. Zij gelooft en werkt aan een samenleving, waarin het niet mag uitmaken waar jouw wieg heeft gestaan, een samenleving waarin kwaliteiten en deugden doorslaggevend zijn; een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here