NOS moet racistische Pierre van Hooijdonk naar huis sturen

175
Pierre van Hooijdonk
Foto: ANP
Volg George

George Arakel

Hoofdredacteur at Voorbeeld Allochtoon
De oprichter. Kwam als asielzoeker in 1997 naar Nederland en is de multiculturele samenleving. Vindt lezen leuk maar schrijven nog leuker. Begon met Voorbeeld Allochtoon om verandering teweeg te brengen en inspirators een podium te bieden. Auteur van het boek 'Persoonlijk succes is een keuze'. Is van Armeense komaf, Nederlandse nationaliteit en is een oprechte en trotse allochtoon.
Avatar
Volg George
Gisteren voetbalde Nederland tegen Costa Rica. Een spannende wedstrijd waarin Nederland door de penalty’s ruimschoots won. Voordat de wedstrijd begon, nog voordat de volksliederen werden gezongen, werd er een toespraak gehouden in het teken van racisme. Vanaf dat moment was de wedstrijd voor mij al geslaagd en amusant. 

Respect voor elkaar, dat was de boodschap. Racisme hoort niet thuis in het voetbal, niet op TV en niet in de samenleving. Stil staan bij racisme bij zo een groot evenement met zoveel toeschouwers over de hele wereld is een uiterst goede zaak. Vaker doen zou ik zeggen.

Maar dan werd na de wedstrijd het hele idee van ‚racisme hoort hier niet thuis’ de grond ingetrapt. Terwijl Tom Egberts zijn zegje doet, laat NOS beelden zien van het vrijwel verlaten stadion waar nog een kleine groep mensen aanwezig zijn. Op een gegeven moment komt een man met Afrikaanse roots in beeld. Hij zit nog in zijn eentje op de tribune na te genieten van de wedstrijd.

„Dat is Piet” zegt Pierre van Hooijdonk. Egberts zegt hem niet te kennen en was verbaasd hoe van Hooijdonk die onbekende man op de tribune kende. „Nee” zei van Hooijdonk, „die Piet, of mag ik dat niet zo zeggen?” En je ziet Egberts ongemakkelijk worden en achter zijn oor krabben. Van Hooijdonk had duidelijk gemaakt dat hij Zwarte Piet bedoelde en hij die man op de tribune niet werkelijk kende.

Kijk, ik heb wel eens kleine kinderen zulke dingen in volle enthousiasme horen zeggen, maar die weten het niet beter. Maar Pierre van Hooijdonk? Kom op. Hoe kun je de huidskleur van een man die na zit te genieten van een wedstrijd in Brazilië linken aan het racistische karikatuur Zwarte Piet van Nederland om 1:30 uur ’s nachts op nationale televisie met miljoenen kijkers? Dat is racisme op nationale televisie. En dat terwijl hij zo zijn best heeft gedaan om zelf een nep afro-look-a-like te dragen.

Duizenden mensen voelen zich gekwetst. Direct na zijn uitspraak barstte het los op sociale media, met onbegrip en woede jegens zijn racistische uitspraak. Men kan niet begrijpen hoe het kan dat een wedstrijd zo respectvol begon met bewust stil staan over racisme, door Pierre van Hooijdonk zo de grond ingetrapt kan worden door een man met Afrikaanse roots Zwarte Piet te noemen. En ik kan dat eigenlijk ook niet begrijpen. Racisme hoort niet thuis in het voetbal, ook niet in de studio van NOS. Hij misbruikt voetbal en de publieke omroep om racisme te uiten. Wetende hoe gevoelig dit onderwerp is maakte hij zijn opmerking bewust en met voorbedachte rade. Dat mag niet ongestraft blijven.

Daarom moet de NOS Pierre van Hooijdonk naar huis sturen, want die toont lak te hebben aan het respect dat de spelers hebben uitgedragen voordat de wedstrijd begon. Per direct en zonder pardon, weg met racisten. Racisme en racisten horen daar niet thuis en Nederland tolereert dat niet. Pierre van Hooijdonk moet een enkeltje naar huis krijgen en niet meer terug komen bij NOS.

Daarnaast moet NOS hem scholing aanbieden over de geschiedenis en een anti-racisme cursus plus een cognitieve gedragstherapie van de GGZ. Pierre van Hooijdonk heeft hulp nodig. NOS moet ingrijpen. Met spoed.

Op de hoogte blijven van meer opinies? Likes ons dan op Facebook.

Yellah, deel a mattie
  • 1
    Delen
Avatar
De oprichter. Kwam als asielzoeker in 1997 naar Nederland en is de multiculturele samenleving. Vindt lezen leuk maar schrijven nog leuker. Begon met Voorbeeld Allochtoon om verandering teweeg te brengen en inspirators een podium te bieden. Auteur van het boek 'Persoonlijk succes is een keuze'. Is van Armeense komaf, Nederlandse nationaliteit en is een oprechte en trotse allochtoon.

175
Reageer

Please Login to comment
96 Comment threads
76 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
130 Comment authors
Verteller van Waarhedenl.j.kattestaartkarremanZwarte MarokaanRoy Recent comment authors
  Subscribe  
Op de hoogte blijven van...
Jan
Guest
Jan

Pff…
En in het Belgische elftal heb je De Bruyne en Witsel.
Pff ……..
(Kleur is alleen net andersom.)
Pff ……..
Beroepsjammeraars moeten gewoon op tijd naar bed.

Valerie Pietswitz
Guest

En George Arakel al je broek op de enkels hangen en je Abraj Al Bait door het vuistje aan het halen? Iets met aandacht.

Hansie
Guest
Hansie

Kan iemand aan mij uit leggen wat er precies racistisch is aan zwarte piet?

Jos Aalders
Guest

Help mee, want het is tijd.
Hoog tijd.
Tijd om te stoppen.
Stop met het denken.
Dat slechte mensen, want die zijn er helaas ook.
Maar een kleur zouden hebben.
Geweld heeft niets met kleur te maken.
Geloof heeft niets met kleur te maken.

Wij zijn allemaal een.
Een aarde.
Een wereld.
Een samenleving.
Een ras de mens.
Zelfs peuters/kleuters weten het beter.
Zij denken niet in kleuren.
Maar zien enkel een mens: http://kinderrechtenactivist.punt.nl/content/2010/11/je-hebt-vast-wel-eens-van-discriminatie-gehoord
Zie clip,duidelijker kan ik het niet laten zien: https://www.facebook.com/jos.aalders

KeihardeFeiten
Guest

*Huilende profiteurs..*
Zwarte piet vergelijken met slaven uit het verleden..
150 jaar geleden.. en je nog aangesproken voelen (snel op de teentjes getrapt.. “Voelt schadeclaims aankomen” )
Waar halen die zeurpieten toch al die tijd vandaan om zich 24/7 druk te maken over een kinderfeest..
Zoek een baan.. maak jezelf nuttig.
(misschien solliciteren bij de gedachtepolitie, ergens op je eigen eilandje.. lopen genoeg kandidaten rond onder de anti – zwarte piet bewegingen)

Dil
Guest
Dil

Ik word pas misselijk bij het lezen van al deze reacties. Van de mensen die over tradities beginnen te zeuren dat ze moeten blijven. Maar ook over de mensen die zeuren dat het racistisch is etc. Allemaal even sneu. Lekker boeiend denk ik dan. Boeiend als het blijft bestaan of dat het ophoud te bestaan. Het is geldklopperij al die feestdagen.

Valerie Pietswitz
Guest

Welk racisme? Heb het nu 40 keer gelezen maar kan het niet ontdekken.

Valerie Pietswitz

Allochtoon
Guest

Zeurpieten. Bleh, kansloze zwarte jankerds.

Genoeg is genoeg!
Guest
Genoeg is genoeg!

Hier nog wat van die mooie voorbeeldallochtonen:
http://www.at5.nl/artikelen/130688/2900-probleemjongeren-onvindbaar-na-uitschrijving-gemeente
Allemaal mocrotuig.
http://www.at5.nl/artikelen/130724/tent-keti-koti-kapot-gesneden-organisator-vermoedt-racisme
Achterlijke negers die, zonder greintje bewijs, blanken de schuld geven van vernieling, onder het motto racisme, terroristische aanslag.
Nog een voorbeeldallochtoon?
http://www.at5.nl/artikelen/130734/badr-hari-stopt-voor-onbepaalde-tijd-met-vechten
Nog meer?
Waarom ben je hier?
Voor de drugs!
http://www.at5.nl/artikelen/130686/electro-liefhebbers-los-op-festival-pitch
Dit soort allochtonen hoeren hier niet.
leuk ook is alle door allochtonen meegenomen geweldscultuur!
http://www.at5.nl/artikelen/130658/man-in-been-geschoten-op-johan-huizingalaan
Allemaal aanvulling voor ons land.
NOT!
Weg wezen allochtoon crapuul met jullie provocerende hoofddoeken en jurken.
weg met al dat onaangepaste gedrag van marokkanen en turken.
Er uit met alle quincie garioos en ander tuig dat hier alleen is om te roven en profiteren.
Weg weg weg.
Niet minder.

Tim
Guest
Tim

Wat ben jij een sneu haatdragend klein buitenlandertje, Georgieboy……rot toch op met je bekrompen lulverhaal. Blijf van Piet en Pierre af, en als je niets anders kan dan vals gaan zitten ranten om een grapje, dan stfu en schrijf gewoon NIETS. Totale lutser.

Jammes
Guest

Weet je wat ik vind. Nou wat denk je? Ik vind dit stuk tekst racistisch en ik ben beledigd. Vuile rotzak nu kan ik niet meer slapen, heb geen zin meer om te werken en moet een uitkering trekken. Zwarte piet for president

DeHardeWaarheid
Guest

Pierre draagt een nep afro-look-a-like schrijft de schrijver, dus hij heeft geen echte en hij doet alsof, ergo Pierre hoort niet bij het clubje. Discriminatie in een notedop. Daarnaast is alles dat look-a-like is per definitie nep. Neem dit advies ter harte schrijver. Even verderop verwart Arra de term knecht met slaaf. In één van de vele betekenissen van het woord knecht kan het woord knecht ook slaaf betekenen, maar in de gangbare betekenis wordt een knecht gezien als iemand die arbeid verricht voor een ander. Een slaaf wordt in de gangbare betekenis gezien als iemnd die het bezit is… Read more »

KeihardeFeiten
Guest

Maatschappelijke achterstand allochtonen is hardnekkig Snelle stijging werkloosheid niet-westerse allochtonen, hoge jeugdwerkloosheid Na 2001 is de werkloosheid onder niet-westerse allochtonen sneller opgelopen dan bij autochtonen. Onder niet-westerse allochtonen liep het werkloosheidspercentage op van 15% in 2001 tot 39% in 2014. Onder de autochtone bevolking is dit 5%. Van de grote groepen niet-westerse allochtonen is de werkloosheid het hoogst bij de Marokkanen (33%) en de Antillianen (42%). Onder de vluchtelingengroepen is de werkloosheid hoog: 62% van de Afghanen, 52% van de Irakezen en 76% van de Somaliërs. Onder jonge niet-westerse allochtonen (15-24 jaar) bedraagt de werkloosheid 62%; onder autochtone jongeren is… Read more »

popie jopie
Guest

Pierre van Hooijdonk is typisch een produkt van Nederlandse tradities m.a.w de traditie van mensen kwetsen zonder het zgn niet door te hebben/ te bedoelen. Welke opmerking hij in petto zou hebben gehad voor een eenzame witte supporter zullen we nooit weten maar ik vermoed hij zal niet snel de link zou hebben gelegd met een witte supporter en het witte schimmelpaard van St. Nicolaas. Als ZP niet racistisch is dan zou ik nog maar eens oude sinterklaasliedjes, verhalen en tekeningen bestuderen. Maar ook dat kan uiteraard onvoldoende zijn voor fanatieke ZP aanhangers. Ach voortschrijdend inzicht en beschaafdheid zijn niet… Read more »

Joan
Guest
Joan

Ik zou maar eens de bijbel lezen en niet alle verhaaltjes. Daar staat alles wel in http://youtu.be/Zq8nhL4gfygnt en natuurlijk was er toen net als nu ook weer dankzij een bizarre rechter niet altijd vrijheid van godsdienst, dus ja verhaaltjes zijn er genoeg gemaakt.

sjaak
Guest

George Arakel je bent een zielig huilkind, grow the fuck up.

jahwol
Guest
jahwol

Al die kleinzerige racismekaarttrekkers. Lekker alles op jezelf betrekken en de issue groter maken dan het is. Lopen zeiken dat het racisme is.. en dat Nederland excuses moet maken voor de slavernij omdat “men” er tegenwoordig zoveel last van heeft.

Net als het last hebben van de uitkering die je krijgt door datzelfde verleden.. maar dat is niet erg. Wel de vruchten plukken en aan de andere kant lopen bitchen.

Paul
Guest
Paul

Hey daar hebben we George, de zeurpiet… Whahahah

van holst
Guest

Wat een walgelijk stuk. In de eerste zin geef je zelf aan dat racisme niet thuis hoort in de samenleving; “Respect voor elkaar, dat was de boodschap. Racisme hoort niet thuis in het voetbal, niet op TV en niet in de samenleving.”.

Vervolgens begin je zelf over Afrikaanse roots en afro-kapsels. Dat die man een donkere huidskleur heeft zegt toch helemaal NIETS over zijn roots. Wie weet waar die man zijn voorouders vandaan komen. Kom op zeg.

Dit is racisme op het internet. Je zou samen met Pierre een anti-racisme cursus moeten volgen!

Piet vd Berg
Guest
Piet vd Berg

Ach, elke mens is een racist. Prima toch. Ik schaam me er niet voor. Leve diversiteit !!
Zo lang je maar niet gaat denken dat het ene ras ‘beter’ dan het andere of dergelijke onzin, maar er zijn heden ten dage nog nauwelijks mensen die zo stom zijn.

jdg
Guest
jdg

Overgevoelig gejammer over een grapje , sommige mensen zijn zo snel verongelijkt tegenwoordig .Hebben mensen die zich druk maken over dit of over de zgn “zwarte pieten”discussie nu echt niets zinvollers om te doen met hun leven pfffff.

henk
Guest

Ik vraag me af wat de doelgroep van Zwarte Piet en Sinterklaas er zelf van vindt. Wat zijn de voorbeelden voor kinderen. Voor onze mensen met Afrikaanse roots – What is them role models? bijvoorbeeld sinterklaas in de ogen van een kind: Hij is wit – hij heeft de leiding – hij is oud – hij is niet levendig en sportief – hij heeft veel zorgen want hij moet alle cadeautjes voor de brave kinderen regelen – hij heeft wel macht – hij is ook een beetje verstrooid – hij geeft ook straf als dat moet – hij heeft rare… Read more »

Joan
Guest
Joan

Sunnerkloas is inderdaad een “scheldwoord” in Grunn

elessir
Guest
elessir

Die meneer is zo handig met het doorstrepen van woorden zoals Zwarte Piet. Misschien kan hij eens proberen asielzoeker door te strepen en er gelukszoeker van te maken.

Daffi
Guest
Daffi

Pardon? Een nep afro look a like kapsel? U maakt zich zelf schuldig aan discrimminatie. Alsof een afro kapsel is voorbehouden aan alleen afrikanen.

ferdinand
Guest

uhmmmm pierre is marokkaan dus automatisch afrikaan

Genoeg is genoeg!
Guest
Genoeg is genoeg!

Ik moet als echte Nederlander serieus braken van al die allochtonen en hun lichtgeraaktheid.
Alles moet aan hun grieven voldoen of het is racisme, discriminatie, etc.

Weten jullie wat? Nederland was een fijn land totdat jullie hier massaal kwamen uitkeringtrekken op
onze kosten.
Ik ben jullie helemaal helemaal helemaal zat!
Pak je boeltje en sodemieter op naar jullie thuislanden waar jullie toch de beste band mee hebben en waar alles beter is!
Gatverdamme wat heb ik een hekel gekregen aan allochtonen.
Opflikkeren, allemaal!
Met je zwarte piet is racisme.
met je islam is vrede.
met jullie poolse bulgaarse romeense steelkoppen.
MOVEN TUIG!

Remie Pinas
Guest
Remie Pinas

Nou nou, zo zie je maar hoe racistisch witte mensen zijn. En deze witte mensen geven les aan zwarte kinderen op scholen hier in Nederland. Diep triest. Zwarte Piet is een racistische karikatuur punt. Daar is geen discussie over mogelijk. Hoe dom moet je zijn om dit niet te snappen. Begin maar alvast te wennen. Vroeg of laat wordt het afgeschaft. De wereld begint zich er eindelijk mee te bemoeien. Stelletjes racisten

Joan
Guest
Joan

Zwarte Piet is een christelijk figuur die vergeven wil worden en dat mag niet meer Het is een katholiek christelijk feest en inderdaad als het verboden wordt dan is voor anderen de weg vrij om de hoofddoekjes te verbieden in geheel Nederland en geen hoofddoekjes meer toe te laten waar dan ook, En kijk ook vooral op facebook linkje heb ik hierboven ook al gegeven met puntmutsen en al worden Nederlanders afgeschilderd. Volgens mij bedoelen ze niet dat er donkere mensen onder die puntmuts zitten. Maar nogmaals Zwarte Piet is verre van racistisch. Jammer dat je nog niet goed ingeburgerd… Read more »

Stupid
Guest

Realiseer je je wel dat Nederland voornamelijk opgebouwd is door ‘allochtonen’?. Van dit soort reacties walg ik gewoon. Ontwetend als maar kan. Je zal je verbazen hoeveel ‘autochtonen’ en hoe weinig allochtonen van een uitkering genieten.

Henk
Guest

@Stupid.
Het CBS heeft het fout?
2001:
http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/34F5CDFB-EAFE-4A35-9EC6-865F0C739F04/0/pb01n187.pdf
2003:
http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/35EB07BB-9EAB-47ED-860C-87EB95764896/0/2003k1b15p042art.pdf

In 2011 kregen 186.460 autochtonen (1,41 procent van de autochtone bevolking)
en 209.390 niet-westerse allochtonen (11 procent van de niet-westerse allochtone bevolking)

Nick O
Guest
Nick O

Opgebouwd door ‘allochtonen’? Die mag je mij uitleggen! En geef meteen even je bronvermelding.

gezeik
Guest

Zegt de goude eeuw je iets? Google het 😉

herman
Guest

Jammer dat door een paar mensen met veel te lange tenen onze Zwarte Piet om zeep geholpen kan worden. Ongelooflijk dat een paar egoïsten zo weinig tolerant zijn dat ze hun eigen normen en waarden op willen dringen aan een heel land.
En absoluut logisch dat door dit soort opruiing het racisme alleen maar toeneemt.

Jammes
Guest

Wat een zeurpiet zeg 😉

rationeel
Guest
rationeel

Nee pierre, vuile rascist. Die man leek meer op sinterklaas…. wat een poeppraat zeg… voor degene die begon over JULLIE hebben ons hier heen gebracht. Sorry dat t nog zo diep bij je zit dat mijn verre voorvader JULLIE hierheen heeft gebracht. Het spijt me oprecht. Sorry dat we miljarden hebben gestopt in de ontwikkeling van JULLIE oorspronkelijke landen. Sorry dat zwarte piet word gezien als iets rascistisch want zo is het totaal niet bedoeld. en nou opzouten met de gebeten hond spelen want JULLIE discrimineren ook vaak zat nederlanders… geven en nemen noemen we dat. Wil niet zeggen dat… Read more »

Joan
Guest
Joan

Je mag van Verene en de rechter geen sorry meer zeggen, want je mag geen Zwarte Piet meer spelen!!!

piet
Guest
piet

Kan George niet weer oprotten naar Armenie ? Je komt hier naar ons land toe in 1997 als een gelukszoeker en nu probeer je ons de les te lezen ??? WTF echt ff opfokken ok ? @vaneennederlandsesurinamer

Benny
Guest

Hij bedoelde het als een grap. Eentje die nergens op sloeg, maar een grap. Als je je hier over druk maakt heb je je prioritetien echt misplaatst.

frans
Guest

ik weet niet hoor maar pierre is half marokkaans en waar ligt marokko juist in afrika en je hebt ook marokkanen die negroide gelaatstrekken hebben

PFF
Guest

Als een witte man dit grapje had gemaakt had niemand opgekeken. Nederlanders zijn racisitisch, altijd geweest, dat is gewoon een feit. En nu proberen ze het om te draaien… Alsjeblieft. Nederland, go home. You’re drunk.

rationeel
Guest
rationeel

Ja we zijn zo rascistisch dat we de sluisdeuren open hebben gezet om mensen binnen te krijgen. Praat geen poep joh aub

Joan
Guest
Joan

Pierre v. Hooijdonk be like thats Piet staat op Facebook. Kijk maar even wie in Nederland nu echt racistisch is. Staan een paar puntmutsen op. Dat mag wel dan, das niet zo erg als een donkere man op een tribune Piet (hij zei niet eens Zwarte want dat is er al uitgezeurd) noemen en misschien zat ie ook wel in zak en als net als de echte Zwarte Piet. Dan had Van Hooijdonk gewoon gelijk. In zak en as: oftewel je shit voelen. Zwarte Piet is een Nederlander die in zak en as zit en vergeven wil worden voor zijn… Read more »

Chriske
Guest
Chriske

Kunnen we dit niet gewoon zien als een grapje??!!!!! Zo heeft hij het vast bedoelt, maak niet zo een drama
mensen…behoud je humor, en zie niet alles zwart. En iemand noemt hem een nep afro, maar kent diegene zijn achtergrond???

Joan
Guest
Joan

Op facebook is een racistische pagina aangemaakt over hem met puntmutsen en al. Daar staat ook zijn achtergrond op, weet niet of het klopt.

visje
Guest

Zwarte piet niet mee laten doen dat is pas racistisch

SMH
Guest

Ik ben zelf donker en heb nooit een probleem gehad met zwarte piet. Echter door de voorstanders krijg ik steeds meer een afschuw voor zwarte piet. Een groot deel van de voorstanders lijken erg onwetend en egoïstisch. Het niet willen en kunnen verplaatsen in de tegenstander is het voornaamste probleem. Als zwarte piet zelf in het zeer racistische VS afgeschaft kon worden, waarom dan niet in het zo tolerante NL. Een kind ziet zwarte piet niet racistisch maar kan ook goed zonder zwarte piet!

Daantje
Guest
Daantje

Je kan het ook eens van de andere kant zien dit is een kinderfeest die hier al honderd jaar zo niet langer word gevierd en iedere keer moeten wij tolerant zijn en toegeven waarom ik hen meerdere buitenlandse vrienden en vriendinnen waaronder Afrikaanse Surinaamse en ook die vinden dit overdreven wat hier allemaal gebruld word door volwassenen MENSEN HET IS EEN KINDERFEEST LAAT HET DAN OOK ZO EN MAAK JE DRUK OVER ECHTE PROBLEMEN ZOALS HET UITMOORDEN VAN ELKAAR DAAR IN AFRIKA

onzin prater
Guest

Sorry hoor maar het is inderdaad een kinderfeest dus ik snap niet waar jij je als ” volwassene” druk om maakt… het gaat niet om jouw intentie die blijkbaar niet racistisch is of de intentie van een ander die niet racistisch is, maar om het feit dat een groep mensen zich niet prettig voelen bij dat hele zwarte pieten gedoe. Nooit geleerd te denken aan je mede mens? Ik vind het hartstikke fijn om mijn koptelefoon hard te zetten als ik in de trein zit en dit is niet met de intentie mijn buurman of buurvrouw te pesten, maar als… Read more »

onzin prater
Guest

Sorry hoor maar het is inderdaad een kinderfeest dus ik snap niet waar jij je als ” volwassene” druk om maakt… het gaat niet om jouw intentie die blijkbaar niet racistisch is of de intentie van een ander die niet racistisch is, maar om het feit dat een groep mensen zich niet prettig voelen bij dat hele zwarte pieten gedoe. Nooit geleerd te denken aan je mede mens? Ik vind het hartstikke fijn om mijn koptelefoon hard te zetten als ik in de trein zit en dit is niet met de intentie mijn buurman of buurvrouw te pesten, maar als… Read more »

Firestarter
Guest
Firestarter

En kinderen vinden het ook helemaal prima als Piet een andere kleur heeft of alleen zwart van roet is (roetvegen). En dat je iets 100 jaar doet betekent niet dat het goed is. Dat is werkelijk de vreemdste argument die mensen over dit onderwerk gebruiken. De slavernij duurde ook 300+ jaar, vrouwen konden ook tot 1918 niet stemmen, er worden nog jaarlijks stierengevechten gehouden. Er zijn een heleboel dingen die nog steeds worden gedaan (of juist niet gedaan) die niet gerechtvaardigd kunnen worden omdat het al zo lang gebeurt… Niemand wil af van het Sinterklaasfeest, mensen willen af van de… Read more »

Trotse donkere
Guest

Bij mij is het andersom. Het maakte mij niet uit wat voor kleur piet kreeg maar door die racisten van de anti piet ( geloof me ken genoeg van die mensen en zij vinden alleen hun eigen Surinaamse volk goed, geen discussie mee mogelijk) ben ik, als donkere, zeer pro piet geworden. En vele met mij. We wonen met zijn allen in 1 land en respecteer elkaars gebruiken iets waar de zeurpieten nog wat van kunnen leren

Joan
Guest
Joan

Ben best blij met jouw antwoord. Ik woon ergens waar best veel allochtonen zijn en ik had echt moeite vorig jaar december om hier te lopen en niet bij iedereen te denken: ben jij antipiet ? Das het ook een beetje bij Pierre van Hooijdonk, het is zo’n item, het zit zo in je hoofd op den duur, dat ligt gewoon op je lippen, denk ik.

Joan
Guest
Joan

Ik voel het niet alleen als een feest voor kinderen, ook nooit gehad, dat vind ik nogal denigrerend. Dat is het ook nooit geweest. Het is een christelijk feest over het vergeven van fouten wat ons afgenomen wordt, en ja velen zijn onwetend en denken dat het om racisme gaat. Volgens mij is het nooit in de VS geweest en veel Amerikanen met roots in Nederland zouden het niet durven te vieren bang dat er een kogel door de ruit komt, zo simpel is het omdat donkere mensen in Amerika geen weet hebben waar het over gaat. Wat hier mis… Read more »

sarah
Guest

pfff kunnen we dan nergens meer een grapje over maken….?

Chriske
Guest
Chriske

helemaal mee eens

Joan
Guest
Joan

Sarah, je hebt gelijk. Ja, ik ken ook niemand die niet lacht over een dom blondje grapje en genoeg die er een maken en dat komt ook nog uit Amerika………dumb blonde.

Ferdi
Guest
Ferdi

Triest volk Loopt er hier rond zeg, druk maken over zwarte Piet.. Ga werken !!

Roy
Guest
Roy

Hahahaha, leuke opmerking. Moet kunnen.
En nu ik: “bij en voor die verrekte sinterklazen zeker?” hahaha

Waar Heid
Guest

Schandalig, Pierre probeerde volgens mij kritiek te uiten over Zwarte Piet vanwege de hele heisa, maar dit wordt verkeerd opgevat. Dit was naar mijn mening geen poging van Pierre om te discrimineren maar het juist aan de kaak te stellen door een sarcastische opmerking te plaatsen om de discussie te openen. Al die racisme zwartkijkers kunnen helaas niet kritisch denken en roepen gelijk maar wat en verwoesten om niets Pierre zijn klus in Brazilie en zijn kans om voor jullie op te komen….Ass backwards….

Leslie
Guest

Zwarte Piet word racistisch gemaakt door mensen die het Racistisch vinden.
Mocht het verboden worden, wat het toch niet word.
Dan ben ik degene die zichzelf gewoon in een zwarte pieten pak hijst en lekker over straat ga banjeren. En ik weet zeker dat ik niet de enige bent.

Marc
Guest

Serieus ? Overdrijven we nu niet heeeeel erg? Het is een ” zwarte pieten grapje” Een actueel onderwerp en hij is toevallig zo snel om het te linken . En zijn eigen huidskleur staat nog buiten kwestie en / of kapsel.. Waar ook beledigende uitingen over worden gedaan in dit artikel . Dus conclusie : ” Have a coke , and a smile , and shut the fuck up!”

Bonsai
Guest

De wereld is toch al verpest f*ck it, tis duidelijk dat zwarten waar dan ook ter wereld niet geliefd zijn. Erg jammer in 2014.

Pffff daar gaan we weer
Guest
Pffff daar gaan we weer

Even serieus man, waar gaat dit over? Hebben wij hier in Nederland dan echt niks beters te doen met z’n allen? Ik zag gisteren een filmpje op Facebook van een baby die in een plastic tas in her water gegooid is. Kunnen we anders misschien met z’n allen opzoek gaan naar haar zieke moeder om te vertellen dat er andere oplossingen zijn dan je kind dan maar meteen te vermoorden…….Nonsense!

willenweten
Guest
willenweten

Ik zag vandaag een comment van iemand voorbij komen die zn tijd verdeed aan dingen terwijl hij/zij vond dat er andere waren waar hij/zij zijn/haar tijd beter aan kon besteden….. laten we deze persoon allemaal een berichtje sturen om iets anders met zijn/haar tijd te doen!

Ik ben zo blij met jullie reacties
Guest
Ik ben zo blij met jullie reacties

:,D

slaat nergens op dit
Guest

Wat een gejank zeg, die gozer maakt een grapje wat helemaal niet grappig is en dan gaat iedereen maar lopen janken van racist dit racist dat?? Al die gasten die in nederland roepen dat Zwarte Piet racistisch is, moeten lekker terug gaan waar ze oorspronkelijk vandaan komen…. Integratie betekend dat je je aanpast aan het land waar je wilt gaan wonen… Feesten als Sinterklaas horen bij Nederland, dus als je moeilijk gaat lopen doen over onze feesten ben je niet goed geïntegreerd en hoor je hier niet thuis…

Roy C
Guest
Roy C

Heer “slaat nergens op”; uw naam zegt eigenlijk al alles. Om uw statement door te trekken <> kan dus gesteld worden dat de witte man in Zuid Afrika zich NIET heeft aangepast, in Suriname zich NIET aangepast, noch waar dan ook waar die in het verleden is neergestreken en ALLES en IEDEREEN heeft gedwongen zich AAN HEM aan te passen. Dus om met uw woorden te spreken hoort de witte man nog steeds thuis in de holen die zij bewoonden in de barre streken van Europa. Want zo hebben ze zijn ze zich altijd blijven gedragen. HOLBEWONERS toen nog nu… Read more »

Uw foute opa
Guest
Uw foute opa

Ik voel me door deze reactie gediscrimineerd. Dat ik in een mancave woon wil nog niet zeggen dat ik een holbewoner ben. Bovendien maakten holbewoners heel mooie tekeningen. Tekeningen die mensen nu nog steeds komen bewonderen. Daarnaast ontdekten zij hoe je zelf vuur kon maken, een belangrijke uitvinding! Dus al zou ik een holbewoner zijn dan zou ik tenminste nog respect moeten krijgen. En respect wordt tegenwoordig gemeten in geld. Ik zou dus graag even wat herstelbetalingen ontvangen. Een miljard of twee zal het geleden leed door deze kwetsende opmerking verzachten.

waarom ook niet
Guest

Ah, dus omdat iets in de vorige eeuwen gebeurde wat slecht was, mogen ‘jullie’ het nu hier ook doen? Ik zou zeggen, keer snel terug naar je superieure land, bij ons holbewoners vandaan!

willenweten
Guest
willenweten

Al zou zwarte piet NIET racistisch zijn, dan nog is het absoluut niet oke om een doodgewone man ervoor uit te schelden. Want dat is wat Pierre probeert te doen… de beste man belachelijk maken door hem piet te noemen. En dat alleen al is onsmakelijk en geeft het anti-zwarten pieten kamp munitie om te zeggen “zie je, hoe kan het nou niet negatief zijn als het zo negatief te gebruiken is tegen donkere mensen”.

Domme zet van Van Hooijdonk en daarom moet het bestraft worden. Niet omdat het sinterklaasfeest wel of niet racistisch is.

dit slaat zeker ergens op
Guest
dit slaat zeker ergens op

terug gaan waar ze oorspronkelijk vandaan komen? Ooit was dat afrika, daarna hebben JULLIE!! ons daar vandaan gehaald en over ter wereld naar toe gebracht om daar als slaaf te werken en als vuil te worden behandeld. Dus zo makkelijk is het niet om te zeggen ga maar terug. daarnaast hebben JULLIE ook nog eens ons land leeg geplunderd en een troep achtergelaten! Dit heeft niks met integratie te maken want wij wonen hier al generaties lang, daar hebben jullie zelf voor gezorgd en nu zullen we er blijven ook vriend. PS: sinterklaas bestaat in deze vorm nog geen honderd… Read more »

Sander
Guest
Sander

Er leeft nu niemand die zulke dingen heeft gedaan dus waarom je hier zulke lasterlijke uitspraken doet is mij een raadsel. Waarom beschuldig je ons van slavenhandel? Dat is niet waar, en bovendien zijn zulke uitspraken strafbaar.
Daarnaast heeft het grootste deel van wat nu nederland is niet meegedaan met de VOC. Ik kom zelf uit brabant, dat nooit met de VOC heeft meegedaan. Dus het is dubbel onterecht dat je dat heel nederland aanrekent.

mandy
Guest

hey kun jij er dan voor zorgen dat alles daar dan ook weer in oorspronkelijke staat is en niet het derde wereld concept wat wordt uitgebuit? Integratie is dus volgens jou; je woont hier? oh je bent hier geboren? maakt niet uit. wil je hier blijven? oke neem dit van mij aan die karikatuur die veel gelijkenis heeft met jou, dat is humor. Nee niet dan? Wegwezen!

a meijer
Guest
a meijer

Wat een overdreven reactie ik dacht dat je hier over alles mag praten we vieren al duizend jaar sinterklaas en zwarte piet en daar is flink aan verdiend en nu staat met op en moet dit kinderfeest want meer hoort het niet te zijn door mensen die een minderwaardig beeld met zich mee dragen op allerlei momenten gebruikt om dat te programmeren heb een zwarte vader en een blanke moeder en ook altijd sinterklaas gevierd en heb er helemaal geen last en als van hooijdonk piet gezien heeft dan heeft hij dat einde discussie.

El Perro
Guest
El Perro

Wat een nutteloze sukkel ben jij……. stakker. Met zelf een bruine huidskleur voel ik mij totaal niet door jou vertegenwoordigd.

Mexicano
Guest

Vertegenwoordigd worden op huidskleur.. het moet niet gekker worden.

El Perro
Guest
El Perro

Wat snap je niet aan de boodschap van onze “expert etnische diversiteit”. Kennelijk meent hij voor etnische minderheden op te moeten komen. Voor mij is hij een typische non-valeur.

Roy
Guest
Roy

Humor ,niks aan de hand.

MRO69
Guest
MRO69

Schrijver van dit stuk……Waar denk je dat 50% van P. van Hooijdonk’s roots vandaan komt….. sukkel !?!?!
Als ik van Hooijdonk een nigger noem, dan is dat geoorloofd, because i’m a nigger too!!!
Maar noem jij ons een nigger…..dan niet en daar zit het verschil!!!
Dus als Pierre “Piet” heeft gezien, dan MAG hij daar in alle rust een opmerking over maken!!!
By the way….ik zag “Piet” ook !!!

Lisette
Guest
Lisette

Hij is half Nederlands en half Marokkaans. En nee Pierre mag dus ook niet the n-word gebruiken.

willenweten
Guest
willenweten

Ehm… ik begrijp uit je stukje tekst dat jij dus niet weet dat Pierre van Marokkaanse komaf is.
Ik begrijp ook dat je laagopgeleid bent als je het hebt over dat ‘nigger’ zeggen geoorloofd is (ik vind dit NEVERNOOIT kunnen), en daarin geen onderscheid maakt tussen nigger en nigga.

lanex
Guest
lanex

Hulde!

Chris
Guest

Grappenmaker, en een knoopie. Dat is wat je bent, niets meer en niets minder. Pierre is Marokko.
Geeft wel weer aan hoe het gaat in dit land tegenwoordig

mandy
Guest

Dat jij iemand sukkel noemt .. de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet! Je bent een negro, niet een nigger tenzij jij natuurlijk al decennia hebt geleefd en nog steeds graag de naam draagt die de slavendrijver je heeft gegeven.. En spreek je stupiditeit aub alleen voor jezelf uit. Niemand mag mij nigger noemen.

john
Guest
john

Dat is pas racistisch, jij mag Pierre wel nikker noemen en ik niet.

Remco
Guest

Project ‘mijn blog is dood, doe eens gek en schrijf over racisme’ heeft blijkbaar gewerkt.

Overigens grappig om te zie dat mensen 1.happen en 2. zich überhaupt druk maken om werkelijk he-le-maal niks.

Conclusie: internet is een walhalla voor zij die zich constant vervelen. Nieuw? Nee. Zorgelijk? Ach, te veel mensen zeiken liever op anderen, dan aandacht aan zichzelf te besteden. Makkelijkste weg…

Lucas
Guest
Lucas

Naar welk land moet Pierre worden teruggestuurd?

Roy.
Guest
Roy.

van Hooijdonk heeft een bijzondere chloor douche gehad en is nu meneer Sinterklaas

grace
Guest
grace

Nou idd zeg. Hij is zelf ook een halve piet

weerwolf
Guest
weerwolf

Weer iemand die de geschiedenis van Piet niet kent en als een kip zonder kop met de rest mee blaat, ZWARTE PIET is NIET racistisch

Joost
Guest
Joost

Weer iemand die zijn eigen geschiedenis niet kent + racisme ontkent. Er gaat echt veel mis met educatie in Nederland. Weer zo een levend voorbeeld van waar het mis gaat. Bedankt voor het bevestigen daarvan weerwolf.

Leon
Guest
Leon

@Joost. Laten we ervan uitgaan dat jij gelijk hebt en dat zwarte Piet inderdaad racistisch WAS. Was dan, want tegenwoordig heeft niemand nog een beeld van zwarte piet als slaaf of wat dan ook. Zwarte Piet wordt gezien als een vrolijk leuk persoon die de kinderen vermaakt (en af en toe bang maakt, maar dat is van hetzelfde kaliber als dat de moders vroeger zeiden “wacht maar als papa thuis komt van het werk, dan zwaait er wat”). In mijn ogen een zeer positief beeld dus. Om zwarte Piet te kunnen behouden voor de kinderen kan de Sint hem misschien… Read more »

Arra
Guest

Niemand heeft zo’n beeld van zwarte Piet? Dus de verhouding Sinterklaas (blanke baas) en zwarte Piet (zwarte knecht), brengt volgens u niet bepaalde emoties op bij sommige mensen (bijna de hele wereld) met Afrikaanse roots?
Het kan zijn dat het jullie individueel niks doet en dat jullie een heel ander beeld hebben over zwarte Piet en dat jullie totaal niet racistisch zijn. Maar gezien de Nederlandse geschiedenis zouden jullie toch ergens wel moeten begrijpen dat dit in de ogen van mensen met Afrikaanse roots heel erg kan zijn.

Wim
Guest
Wim

Misschien dat die lui eens te raden moeten gaan bij hun eigen voorvaderen…….door hen werden zij tenslotte verkocht als slaven aan o.a. de Europeanen (Europeanen, dus niet alleen de Nederlanders!)

Daantje
Guest
Daantje

Weet je Arra zo kan je overal wel zout op gooien maar wat ik niet snap is dat die mensen hier in Nederland blijven vaak zelf het Nederlands nationaliteit aan nemen en dan na jaren en jaren ineens komen van auw jullie doen mij pijn dit is een kinderfeest en laat het gewoon zo en de geschiedenis het had nooit mogen gebeuren maar daar kunnen wij in deze generatie wat aan doen laat het Sinterklaas feest nou gewoon wezen wat het is een kinderfeest denk jij zelf vroeger ook heb staan zingen en om pepernoten gevraagd toch en voor de… Read more »

JanC
Guest

“Dus de verhouding Sinterklaas (blanke baas) en zwarte Piet (zwarte knecht), brengt volgens u niet bepaalde emoties op bij sommige mensen (bijna de hele wereld) met Afrikaanse roots?” Ongetwijfeld, maar dat komt voort uit onwetendheid over deze Nederlandse traditie. “Maar gezien de Nederlandse geschiedenis zouden jullie toch ergens wel moeten begrijpen dat dit in de ogen van mensen met Afrikaanse roots heel erg kan zijn” Kan zijn, zou kunnen, blablabla. Alles moet maar wijken omdat mensen heel misschien emotioneel gekwetst zouden kunnen worden. Het gaat erom dat uit te leggen valt dat het inmiddels niets meer met racisme (blanke overheersing)… Read more »

Bert
Guest

Ha! Opvallend, bijna alle blanke Nederlanders vinden de ‘zwarten’ overgevoelig en bijna alle zwarten op hun buurt de blanken ongevoelig. Iemand zei dat hij daaruit concludeert dat als de blanken zwart waren, ze precies op de zelfde manier hadden gereageerd als de zwarten, en andersom. Interessante gedachte vond ik. Hij zei verder dat het percentage begripvolle mensen onder bijvoorbeeld Joodse blanken in Nederland heel veel hoger ligt, omdat die zich makkelijker kunnen plaatsen in het referentiekader van deze groep. Het grote verschil is misschien dat er veel meer onwetendheid is over wat er eigenlijk is gebeurd met de Afrikanen in… Read more »

Gerry
Guest
Gerry

Goh Bert, gefeliciteerd. Dit is echt het grootste onzinexcuus dat ik ooit gelezen heb. En dan wijs jij mensen op hun onkunde van de geschiedenis? Ik zou toch maar weer eens terug in de boeken duiken en deze echt proberen te lezen.

Anka
Guest
Anka

Zulke ongelooflijke bullshit niet eerder gehoord.

Andre
Guest

Onze traditie?

Hou daar eens op met dat gezeik.
Degene die niet snapt wat anderen met afschaffen van ZP bedoelen is gewoon dom, onwetend en heeft geen gevoel voor anderen.

Een negroïde persoon staat ook iedere jaar stil bij de dodenherdenking waar voornamelijk joden zijn gestorven? Nou even verder door denken, die zelfde negroïde persoon vraagt begrip voor zijn voorouders. En u zegt onze traditie gaat boven andermans gevoel of verdriet. Leuk hoor.

Zwartepiet is binnenkort passé en geloof of niet hij komt nooit meer terug. Gelukkig.

Sander
Guest
Sander

Joost, laat ons lekker racistisch zijn. Eerst deed ik nog mijn best om geen racistische uitspraken/dingen te doen maar dankzij dit gezeur geef ik er geen mallemoer meer om. Want wat wij nederlanders ook doen, het is fout. We blijven racisten in hun ogen, wat we ook proberen. Kortom, alles wat we doen is fout dus ik geef er niets meer om wat ik doe.

Andre
Guest

Ik ben zwart, ben Nederlander, en ook nog eens ondernemer die waarschijnlijk meer belasting betaal dan u en ik ben niet met u eens dat alle Nederlanders zo zijn.

Ik wil dat mijn volk (Nederlandse volk overigens) accepteert dat Zwartepiet een stereotype is of een deel van onze geschiedenis herroep waar WIJ u en ik ook niet trots op zijn.

Ik hoop dat u dit leest met liefde en niet met wrok of negativisme.

Fijne groet deze zwarte Nederlander.

Wakend Oog
Guest

Ik vind het nogal discriminerend om aan te geven hoe hoog uw salaris wel niet is. De enige reden hiervoor is namelijk dat u denkt dat mensen die meer belasting betalen meer waard zijn dan het die dit minder doen.
Verder valt onder wij ook ik.

Michel
Guest

Ga dan zelf eerst eens de geschiedenis kennen, daarbij is het door de rechter uitgesproken dat zwarte piet NIET in strijd is met artikel 1 van de grondwet. Dit is het racisme artikel, of te wel Zwarte Piet IS GEEN racisme.

Richard
Guest
Richard

Weer iemand die gespitst is om zoveel mogelijk mensen voor racist uit te maken en zo de tegenstellingen juist in stand houdt.

Verteller van Waarheden
Guest
Verteller van Waarheden

Ik heb vooral erg te doen met jullie, dat je jezelf kan relateren aan een wit persoon met zwarte troep op zijn gezicht en enorme rode opgeblazen lippen. Dat zegt toch meer over jullie dan over een compleet onschuldig kinderfeest. Waarom zijn jullie of jullie voorvaderen in eerste instantie naar Nederland gekomen? Omdat het bij jullie allemaal zo goed liep? Moet je vooral ons land proberen te veranderen naar zoals het vroeger bij jullie was. Dat zal werken…

michiel
Guest

De dimensies van de correctheid begint die van de vs of a te benaderen……..tssssss

Ruben
Guest
Ruben

Ik denk dat jij nog even onderzoek moet doen en niet moet aannemen wat je wilt aannemen.
Jan schenkman 1850 , lees het nog eens lekker na.

Er staat nergers dat piet stond voor iets tegen slavernij, dat word nu erbij gehaald en dik gedrukt door de mensen die dit verhaal in hun voordeel willen misbruiken.
Sinter klaar kent vele verhalen en niemand kent de juiste maar feit blijft dat naast dat zwartie piet KAN kwetsen, een heleboel nederlanders met hun racsistische opmerkingen hebben duidelijk gemaakt dat dit de juiste zet is.

jr
Guest
jr

Ten eerste ,al die mensen die vinden dat zwarte piet niet racistisch is die zijn zelf racisten.Immers een pedofiel vindt zijn collega pedodiel niks verkeerds doen.Of een drugshandelaar die vindt zijn collega drugshandelaar niks verkeeerds doen,enz. Het probleem is dat Nederlanders bepaalde gedachten over en handelingen jegens “allochtonen” normaal zijn gaan vinden Het is normaal iemand met bepaalde afkomst in een disco of cafe toegang te weigeren.Het is normaal bij de politie om mensen met een buitenlands uiterlijk staande te houden en id. te controleren zonder dat er daar redenen voor zijn.Het is normaal om te denken dat alle zwarten… Read more »

annoniem
Guest

Hallo allemaal, Om te beginnen ben ik het eens met dat Perry dit soort dingen niet moet zeggen. En hem op de vingers moet tikken voor dit gedrag! Verder wil dik duidelijk maken dat zwarte piet door velen verkeerd word gezien! Zwarte Piet is namelijk een knelt geen Slaaf laten we dat eerst even aankaarten. http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Knecht_(beroep) Dit beroep was in de tijd van de Sinten heel gewoon. (Hoge persoon in het christendom) Een zwarte piet is eigenlijk een schoorsteenveger die al wat pigment heeft vanwege de zon in Spanje (dit waren toen die tijd vaak blanke mensen, sterker nog schoorsteenveger… Read more »

jr
Guest
jr

@annoniem.Waarom heeft zwarte piet wel “pigment” en sint niet. Die komen allebei uit Spanje.Dus zouden ze allebei een kleurtje moeten hebben.Als piet een “pigment” heeft waarom is hij niet gewoon lichtgekleurd zoals een gemiddelde
Zuid-Europeaan dat is?Nee hij is zwart,heeft kroeshaar, rode lippen,praat met een zwartemensen accent.Ik bedoel je kunt allerlei excuses zoeken om racisme goed te praten.Dan ben je echt een racist.

jr
Guest
jr

@annoniem.Ben ik even te vertellen dat de “kinderen” van Nederland straks ook volwassenen worden als u.Ook met racistische gedachtengoed.