Door voornamelijk verzonnen verhalen en bronnen van de Trouw is de Schilderswijk in Den Haag de afgelopen jaren erg negatief in de media belangstelling geweest. Dat heeft een forse imago schade opgeleverd voor de wijk. Nordin Halladi wil graag verandering brengen aan het imago van de wijk en lanceert een ‘feel good’ filmpje. 

Nordin is jong, ambitieus, studeert af aan de Universiteit van Leiden, is zelf Marokkaans en woont in de Schilderswijk. Hij is de oprichter van Stichting MJG die zich bezig houdt met maatschappelijke hulpverlening in de wijk voor de jongeren. Hij en de jongeren waar hij mee in contact staat in de wijk, vinden het frustrerend hoe het imago van hun wijk is beschadigd. Dus besloten ze om een filmpje te maken die een andere beeld van de wijk en de inwoners laat zien.

“We gingen brainstormen. We wilden niet een positief maar realistisch beeld laten zien van Schilderswijk,” vertelt Nordin.

Dus vertelde hij aan een paar vrienden en kennissen wat hij wilde doen. Hij kreeg vijf mensen bij elkaar om dit project op te zetten en ze maakten samen een ‘feel good’ filmpje over de wijk.

“Het filmpje is opgenomen in de zogenaamde Sharia driehoek. We wilden laten zien dat het niet is wat mensen ervan denken. Er wonen mensen met heel veel verschillende afkomsten en religies in harmonie met elkaar. Dat is wat we ook wilden laten zien.”

Het filmpje is ook een uitnodiging om eens in de Schilderswijk te komen kijken. Want, vindt Nordin, iedereen heeft een mening over de wijk, maar veel mensen zijn er niet eens geweest. Net als Elias Brugs, diegene die dit filmpje heeft gefilmd en gemonteerd. “Toen ik hem vertelde, vond hij het een goed plan. Hij was ook nog nooit naar de Schilderswijk geweest, dus vond hij leuk om ook zelf een keer een kijkje te nemen,” aldus Nordin.

Een eind maken aan de negatieve beeldvorming gaat niet lukken met één video. Daar is Nordin realistisch over. “We gaan dan ook meer doen. We willen bijvoorbeeld nog een korte documentaire maken over de mensen in de wijk. Helemaal onafhankelijk in een eigen productie willen we dat gaan doen. We willen dan verschillende verhalen uit de wijk vertellen,” vertelt Nordin. Deze zullen ze dan onder andere weer verspreiden via de Facebook pagina van de stichting.


Niets missen? Like ons dan op facebook en volg ons op twitter.

Yellah, deel a mattie
Redactie
In 2012 opgericht met als doel allochtoon op een andere toon te representeren. Om te werken aan een pro-acceptatie maatschappij en positieve beeldvorming. Zo positief dat iedereen allochtoon wil zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in